woensdag, 19 augustus 2015 16:39

Ook Meester Burgers in Vlaardingen?

Vandaag startte de actie Burger Meester (Stadsagenda/burgerparticipatie) en tegelijk komt ook dit bericht binnen: twee Vlaardingers zijn genomineerd voor Meester Burger. Dat vinden wij een grappig toeval! 
Het zijn Yvonne Batenburg en Fred Meerhof van de Federatie Broekpolder die zijn genomineerd voor de titel Meester Burger. Slechts vijf mensen in Nederland zijn genomineerd voor deze prijs. Meester Burgers zijn mensen die zich belangeloos inzetten voor de Nederlandse samenleving en met hun project een positieve verandering teweeg hebben gebracht. Er waren bij aanvang van de verkiezing nog vijftig kandidaten. De winnaar wordt bekend gemaakt op 11 september en krijgt € 2.500 en een kunstwerk.De jury bestaat uit bekende Nederlanders: Ank Bijleveld, Job Cohen en Art Rooijakkers.

De motivatie van de nominatie: "De Stichting Federatie Broekpolder is een burgerinitiatief in het leven geroepen door een aantal betrokken inwoners van Vlaardingen, met als doel het verbeteren van de kwaliteit van de Broekpolder. Van een onaantrekkelijk, weliswaar groen, gebied van ca. 400 ha en voormalig stortdepot voor Rotterdams havenslib, is de Broekpolder geworden tot een regionale topvoorziening voor natuur en recreatie, met o.a. een Klauterwoud voor kinderen en natuurkerngebied De Ruigte waar Schotse hooglanders rondlopen. Ruim 70 vrijwilligers van de Federatie zetten zich structureel in voor dit gebied. Het gebied trekt zo'n 1,5 miljoen bezoekers per jaar."

Zie ook: http://www.federatiebroekpolder.nl/nieuws/2015/08/federatiebestuurders-kandidaat-titel-meester-burger

Ook Meester Burgers in Vlaardingen?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws