woensdag, 06 juli 2016 08:11

Ook Schiedam in beeld bij inspectie zorg

Schiedam - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft gisteravond laat bekendgemaakt welke Nederlandse verpleeghuizen slecht presteren. Over elf instellingen heeft de inspectie zeer grote zorgen. Op die lijst staat Careijn, die haar hoofdkantoor in Schiedam heeft. De lijst is gepubliceerd onder druk van de Tweede Kamer. De lijst geeft de situatie weer van 15 maart 2016.

De Schiedamse Frankelandgroep staat op de lijst met 150 instellingen die het afgelopen jaar onder scherp toezicht stonden van de Inspectie stonden. De Frankelandgroep.valt in categorie 2, de op één na slechtste score: er komt vervolgtoezicht. Opvallend, want Frankeland heeft verschillende onderscheidingen en waarderingen behaald.

Careyn

Careyn heeft 83 locaties in Nederland. Volgens RTL Nieuws bezocht de IGZ vorig jaar vier Careyn-locaties: De Ark (Wateringen), Tamarinde (Utrecht), Plantage (Brielle) en Grootenhoek (Hellevoetsluis). "De organisatie wijst erop dat Careyn niet onder verscherpt toezicht staat en het bezig is met een 'omvangrijk veranderprogramma' dat nog niet is afgerond." aldus RTL. 
"Alle vestigingen vallen onder hetzelfde overkoepelende bestuur. Als het onder hun leiding op bijvoorbeeld vier locaties niet op orde is, maken wij ons ernstige zorgen over de andere vestigingen.” aldus een IGZ woordvoerder in het NRC

Ook Schiedam in beeld bij inspectie zorg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws