maandag, 04 juli 2016 20:14

Ook Schiedamse topsporters op EK Honkbal in Spanje

waterwegsport

Schiedam - Schiedam is dé sportstad van Nederland (vinden wij). Maar liefst vijf Schiedammers zijn straks actief op de Olympische spelen en nu gaan Daryll Jamoena (18 jaar) en Aaron de Groot (17 jaar) ook nog naar het EK honkbal in Spanje.

Beide Schiedammers zijn geselecteerd voor het Nederlands honkbalteam onder de 18 jaar, om in Gijón, Spanje het Europees kampioenschap te spelen.Het toernooi wordt gespeeld van 10 juli tot 17 juli. Het Nederlands team komt in de poule fase uit tegen gastland Spanje, Rusland, Tsjechië en Litouwen. Beide spelers zijn begonnen met honkballen bij honk- en softbal vereniging Schiedam.

Op twaalfjarige leeftijd zijn zowel Darryl als Aaron in de talentenontwikkeling competities van de Nederlandse honkbal bond gaan spelen. Darryl komt dit seizoen uit voor overgangsklasser Storks uit Den Haag. Aaron speelt in de Rookie league en komt uit voor de Tridents uit Rotterdam (het schaduw team van Neptunus).

Het is voor beide heren niet het eerste buitenlandse avontuur samen. In 2011 zijn zij met de Rotterdamse Little League selectie achtereenvolgens Nederlands kampioen en in Polen Europees kampioen geworden en mochten toen deelnemen aan de World Series in Williamsport Amerika. Het grootste jeugd honkbal toernooi in de wereld. Afgelopen jaar hebben zij beide deelgenomen aan het Europees kampioenschap onder 18 jaar in Tsjechië en zijn daar toen als tweede geëindigd.

Ook Schiedamse topsporters op EK Honkbal in Spanje

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws