dinsdag, 18 april 2017 15:17

Ook uitwedstrijd Nederland-Turkije vanavond in Schiedam

waterwegsport Schiedam - Op verzoek van de Turkse tafeltennisbond TTTF, wordt vanavond in Schiedam een dubbele interland gespeeld, dat meldt de NTTB op haar website. Aanleiding hiervoor is onder andere de blessure van topspeelster Hu Melek.

Nadat eerder de uit-interland tegen Turkije al werd verplaatst van 11 naar 25 april, vanwege het Turkse referendum, is nu besloten om de uit-interland vanavond al te spelen, direct na de thuis-interland.

Directe aanleiding is de blessure van de Turkse topspeelster Hu Melek, de regerend Europees Kampioen. Zij versloeg bij het EK in de halve finale de Nederlandse nummer 1 Li Jie. Zonder Melek, die over een week nog niet hersteld zal zijn van haar blessure, heeft de Turkse ploeg vermoedelijk weinig kans tegen Nederland.

De Nederlandse ploeg hoeft daarmee de trip naar Turkije niet meer te maken, terwijl de Turkse bond zich het organiseren van een wedstrijd waar mogelijk geen goed resultaat te behalen is, bespaart.

Nederland speelt vanavond met Li Jie (WR 18), Britt Eerland (WR 65) en Kim Vermaas (WR 223). Turkije speelt met Simay Kulakceken (WR 266), Betul Nur Kahraman (WR 403) en Ozge Yilmaz (WR 408).
Ook uitwedstrijd Nederland-Turkije vanavond in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws