maandag, 13 april 2015 14:41

Oorlogsherinneringen van een Rotterdamse jongen

Op donderdag 16 april 2015 om 15.00 uur is de Bibliotheek Schiedam gastheer van de boekpresentatie van 'Hemelse wacht voor dag en nacht, de oorlogsherinneringen van een Rotterdamse jongen in woord en beeld.' van Piet Edelman.

Edelman groeide op in vooroorlogs Rotterdam, zijn vader werkt op de scheepswerf Wilton Fijenoord. Dan slaat het noodlot toe, de jonge Edelman is getuige van het bombardement op Rotterdam. En daar blijft het niet bij. In 1943 wordt zijn ouderlijk huis in de Van Ostadelaan te Schiedam getroffen door bommen van geallieerden. De familie overleeft ternauwernood en slaat op de vlucht.

Meer dan 60 jaar later start Dhr. Edelman aan zijn keukentafel met het vastleggen van zijn oorlogsherinneringen in 470 tekeningen. Deze tekeningen zijn gebundeld in het boek. Op 16 april 2015, 75 jaar na het eerste bombardement, overhandigt de heer Edelman zijn boek in de Bibliotheek aan het Stadserf 1 aan wethouder Alexander van Steenderen van Schiedam.

U kunt bij deze bijeenkomst aanwezig zijn. Graag per mail aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws