dinsdag, 20 december 2016 20:29

Op 14 januari 4 jeugdorkesten in de Grote- of Sint Janskerk

Schiedam - Ze zijn er zelf heel trots op en het is ook echt bijzonder: het nieuwjaarsconcert van het RJSO uit Rotterdam in de Grote Kerk op zaterdag 14 januari 2017. Er treden maar liefst 4 (jeugd)orkesten op! Van kinderen tot studenten.

Dat zijn:
Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble (RJSE)
Rotterdams Junioren Orkest (RJO)
Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO)
Rotterdams StudentenOrkest (RSO)

De vereniging, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest(RJSO) bestaat uit drie jeugdorkesten en een studentenorkest. De drie jeugdorkesten hebben allemaal hun eigen instapniveau. Zo kan iedereen een plekje krijgen en zich ontwikkelen door samen te spelen. Ieder jaar wordt d.m.v. een auditie de muzikale voortgang van ieder orkestlid bekeken. Hier zijn ouders en muziekdocenten nauw bij betrokken.

Het orkest geeft jaarlijks een aantal concerten. Dit zijn terugkerende concerten zoals bijv. het Moederdagconcert in ‘de Doelen’, een Voorjaars- , Zomer-, en Kerstconcert. Ook treden geven we optredens op uitnodiging

De belangrijkste doelstelling van de vereniging is: jonge mensen te laten kennismaken met klassieke symfonische muziek en ze hun muzikaliteit in orkestverband laten ontwikkelen en mogelijk een overstap kunnen laten maken naar bv het Codarts.

Nieuwjaarsconcert van het RJSO uit Rotterdam in de Grote of Sint Janskerk Schiedam op zaterdag 14 januari 2017 aanvang 20:15 entree € 7,50.

Op 14 januari 4 jeugdorkesten in de Grote- of Sint Janskerk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws