woensdag, 15 juni 2016 07:31

Op vakantie in Rotjeknor

Rotterdam - Een bijzonder pop-up concept strijkt deze zomer neer in een nieuwe tuin in Rotterdam. Schuif aan bij de openlucht bioscoop, dineer op Camping Culinair en dans de zwoele zomeravond in op tropische beats van Rotterdamse dj’s.

Op vrijdag 8 juli wordt op feestelijke wijze de tweede editie van De Geheime Tuin geopend. Er is een nieuwe tuin in Rotterdam gevonden die tijdens drie weekenden in juli bezocht kan worden. Tijdens dit evenement van Kelly Vincent en Kim Pieters worden de bezoekers verrast met beeldende kunst, fotografie, performance, film en muziek. Elke vrijdag zullen er op feestelijke wijze twee exposities geopend worden en zullen Rotterdamse djcollectieven de muziek verzorgen.

Op de zaterdag zullen er gewaagde workshops verzorgd worden door o.a. Braaf& Stout en Robin Hoop en wordt er gewerkt aan een collective mural door WDKA studenten, onder leiding
van het Fine Art Collective. De zondag zal in het teken staan van rust met yoga, een openlucht bioscoop en bijzonder eten.

De Geheime Tuin is terug

Na een succesvolle eerste editie is er dit jaar een nieuwe geheime tuin ontdekt. Midden in het centrum van Rotterdam kunnen bezoekers tijdens drie weekenden in juli weer op vakantie in eigen stad. ‘Er zijn altijd veel mensen die in de zomer thuis blijven en toch graag even aan de drukte van de stad willen ontsnappen. Waarom zou dat niet in eigen stad kunnen?’ dachten Kelly Vincent (25) en Kim Pieters(25), de initiatiefneemsters van het concept. ‘De stad heeft zo veel verborgen stadoases die bijna niemand kent, daar willen we meer mensen van laten genieten. De locatie blijft tot de nacht voor de opening geheim en erna kunnen de bezoekers de tuin gaan ontdekken. Als de tuin is gevonden is het een goed moment om bezoekers gelijk kennis te laten maken met een kleinschalig cultureel aanbod.’ "Wat is er mooier dan verborgen plekken in de stad te ontdekken? Festival De Geheime Tuin strijkt elk jaar neer op een andere betoverende plek. Het is een fabelachtig feest, waar bezoekers elkaar druiven voeren."- Ernest van der Kwast, auteur.

Cultureel programma van Rotterdamse makelij

Het programma van De Geheime Tuin is divers, zo zijn er exposities, dans, workshops theater, eten, muziek en film. Bovendien heeft een festival een lokaal karakter, vanwege het groot aantal participerende artiesten uit Rotterdam. Een greep uit het programma: Dansvoer organiseert een silent disco, Koti agency laat diverse kunstenaars zien, Stichting Lodewijk verzorgt een jazz concert met studenten van Codarts, Eiland Gasten organiseren een feestje en elke zondag word er in één kleur gebruncht met Le Diner Couleur.

“Rotterdam behoort niet voor niets tot de tien meest aansprekende steden ter wereld! De Geheime Tuin is in mijn ogen een van de leukste voorbeelden van spannende en verassende festiviteiten die er in de zomer in de stad te bezoeken zijn.” Pierre Bokma. acteur

Podium voor zowel opkomend als gevestigd talent

In de Geheime Tuin wordt er een podium geboden aan zowel opkomend als gevestigd talent. Kelly Vincent (25): Rotterdam heeft zoveel te bieden en wij willen graag onze bijdrage leveren door een aantal van deze artiesten een podium te bieden. Er zullen elke zaterdag studenten van de WDKA werken aan een gezamenlijk kunstwerk, een initiatief dat ondersteund word door schilder Robert Rost van The Fine Art Collective.

Daarnaast is er op zaterdag jazz, op zondag klassieke muziek en dans waarvoor Codarts studenten zijn benaderd. Onze missie is om de bezoekers kennis te laten maken met alternatieve artiesten. Zo zal er op vrijdag 8 juli een nieuw concept bij ons gelanceerd worden: Manzare, een is een nieuw feestje uit Rotterdam met een verfrissende visie op het nachtleven.
Manzare neemt je al dansend mee in een botanische ambiance op een reis waarbij de muziek, het decor en visuals de beleving versterken. Daarbij het is ook terug te zien in de spannende workshops, zo kun je hoepelen, een cursus handjob of tantra massage volgen.
‘In de luwte van de stad vinden we de Geheime Tuin: er wordt gedanst en gedicht, gesproken en gegeten, geschilderd en gespeeld. Een stadsoase vol kunst, gezelligheid, inspiratie en toevallige ontmoetingen.’ – Robert Rost, schilder.

Vrijheid

De Geheime Tuin zal drie weekenden geopend zijn, de deuren zullen op vrijdag 8 juli open gaan en op zondag 24 juli weer gesloten worden. De entree voor de tuin is op donatie, hiermee wil de organisatie iedereen in de gelegenheid stellen om op laagdrempelige wijze in contact te komen met verschillende kunsten. Na afloop betaalt de bezoeker naar wat hij/zij het waard vind. De doelgroep van de tuin is erg divers, zowel jong als oud voelt zich thuis. De verbindende factor bevind zich voornamelijk in het gevoel: er is een vrij en ongedwongen gevoel in de tuin.
‘Er heerst in Rotterdam een festival moeheid. Hoe veel podia met house muziek, platgetrapt gras, de konijnendans, en overpriced voedsel kan de Rotterdamse feestganger nog aan? De perfecte kuur voor deze oververzadiging is De Geheime Tuin. Het is intiem, persoonlijk, zwoel, en na een paar drankjes zelfs een beetje magisch. Kriterion Rotterdam doet graag mee want een geheime zwoele openlucht filmvertoning staat al lang hoog in ons lijstje. ‘ – Kriterion
De Geheime Tuin 2016
8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23, 24 juli
Locatie wordt online bekende gemaakt op de nacht voor de opening
Rotterdam
www.ontdekdegeheimetuin.com  / www.facebook.com/degeheimetuin/

Volledig programma
MUSIC
▷ Eiland Gasten
▷ Dansvoer
▷ Jules Deelder (nog onder voorbehoud)
▷ Underground Mindelo
▷ Prins Escort & Friends
▷ Donker
▷ Salsa aan de Haven
▷ Papa Goni Percussie
▷ Jazz trio Stichting Lodewijk
ART & PERFORMANCE
▷ Joyriders
▷ AAA Gallery
▷ The Fine Art Collective
▷ KOTI
▷ LGCM FOREVER
▷ Zelda Bonnet fotografie
▷ Codarts Circus
▷ Iris de Jong
▷ Ophoepelen
FILM
▷ Kriterion
FOOD
▷ Le Diner Couleur
▷ Valerie Kuster
▷ 16 Valve
WORKSHOPS
▷ Yoga, Broga
▷ Pilates, Diane Renssen
▷ Yoga, Source Creations
▷ Meditatie, Source Creations
▷ Tantra, Willem Hooft
▷ Handjob, Braaf & Stout
▷ Hoepelen, Robin Hoop

Op vakantie in Rotjeknor

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws