maandag, 10 oktober 2016 12:45

Open dag bij het Gemeentearchief Schiedam

Schiedam - Het Gemeentearchief Schiedam stelt zijn deuren open (en de depots op een kier) voor een Open Dag op zaterdag 22 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Kom langs voor lezingen, exposities, verkoop, een cartoonworkshop of om een ‘Donald Duck als archivaris’ te winnen!

De onderdelen van het programma zijn gerelateerd aan de spotprent ‘Zedelijk Schiedam’, onze inzending voor de Stuk van het jaar verkiezing. Hier kan Iedereen kan hier nog op stemmen in oktober, de maand van de geschiedenis. Er is een presentatie van Theo Gootjes, die jarenlang politieke spotprenten tekende voor het Rotterdams Dagblad en historicus Henk Slechte vertelt over de achtergrond van de ‘zedelijk Schiedam’ rel uit 1912. Gemeentearchivaris Laurens Priester vertelt over Schiedamse grenzen. Waarom zijn de grenzen van Schiedam zoals ze zijn? Voor veertig bezoekers die geïnteresseerd zijn geraakt in spotprenten is plek in een echte cartoonworkshop met Guido de Groot en Vincent in ‘t Hout.

Natuurlijk stellen we ook voor deze ene dag de depots open voor een rondleiding. De jeugd van 0 tot 100 kan met een bal proberen zoveel mogelijk archiefkegels om te gooien en een ‘Donald Duck als archivaris’ winnen, er zijn versnaperingen en koffie van De Smaakvolvo en bezoekers kunnen de kandidaat stukken voor de Stuk van het jaar-verkiezing bekijken. Verder is er een expositie over Schiedamse spotprenten en een met grote aquarellen van Nico van Welzenes en er is gelegenheid om boekaanbiedingen, dubbele exemplaren en antieke dozen en blikken te kopen. Reden genoeg om langs te komen op de tweede en derde verdieping van Stadserf 1 dus!

Open dag bij het Gemeentearchief Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws