dinsdag, 10 oktober 2017 10:20

Zaterdag open dag Modelbouwvereniging Schiespoor

Schiedam - Als het aan voorzitter Peter Bruijnzeels ligt, blijft Schiespoor bestaan. Een ingezonden brief aan het Nieuwe Stadsblad deed ons even anders vermoeden. De open dag op zaterdag 14 oktober gaat gewoon door.

De Modelbouwvereniging plaatste in januari een oproep voor een nieuw onderkomen. De gemeente adviseerde de vereniging om te gaan praten met soos Blauwhuis omdat zij hun locatie op de Lange Nieuwstraat moeten verlaten. Voorzitter André van Riel van de senioren sociëteit bevestigt dat er inmiddels vergunningen zijn ingediend voor het pand op het Spinhuispad. “Het is nu wachten op de procedures. Als alles meezit hopen we in januari offertes aan te kunnen vragen voor enkele aanpassingen aan het pand. Het idee is om in juni, of liever nog eerder als dat mogelijk is, het pand te betreden met beide verenigingen,” aldus Van Riel.

Peter Bruijnzeels is blij met de ontwikkelingen: “We leveren natuurlijk wel wat ruimte in, maar wij vinden het voortbestaan van onze vereniging het belangrijkst.”

Open dag 14 oktober
Op zaterdag 14 oktober opent MVS Schiespoor voor de laatste keer haar deuren van het pand op de Westerkade 21. Wil je meer weten over modelbouw? Wil je zelf modeltreinen besturen? Iedereen van jong tot oud is welkom tussen 10u en 15u.
Zaterdag open dag Modelbouwvereniging Schiespoor

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws