maandag, 31 augustus 2015 00:22

Open Monumenten Dag ook in Maassluis

Komt u ook een bezoekje brengen op zaterdag 12 september a.s. aan de monumenten in Maassluis? Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'Kunst & Ambacht'.

Kunsten en Ambachten krijgen ruim baan in Maassluis! Alle monumenten zijn open vanaf ongeveer 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is overal GRATIS. U herkent de deelnemers aan de Open Monumentendag-vlag en de gele welkomstposter. Folders treft u aan bij de monumenten alsmede bij de VVV en Maassluis Punt.

Neem een kijkje in het centrum waar tal van mensen u mee terug in de tijd nemen en waar u uzelf kunt laten vereeuwigen in historisch kledij. Tevens kunt u 'Kunst met een knipoog naar oude ambachten' bekijken op de Bloemhof. Daar zullen diverse kramen toepasselijke kunst tonen en aanbieden.

De dansgroep Nipah maakt u enthousiast door het laten zien van mooie folkloristische dansen met live muziek. U krijgt er tevens uitleg over hun klederdrachten. Ze zijn te zien op de Markt.

Verder wordt u gewezen op de stadswandelingen door gidsen van de Historische Vereniging Maassluis. Ze vertrekken vanaf De Waker op de Markt om 11.30 uur en om 13.30 uur.

Van 14.30 uur tot 15.30 uur kunt u luisteren naar een concert van het Leger des Heils op de Markt.

De werkgroep OMD hoopt u te mogen begroeten op deze mooie dag.

Zie ook: www.crmmaassluis.nl en www.openmonumentendag.nl 

Open Monumenten Dag ook in Maassluis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws