woensdag, 26 augustus 2015 17:30

Open Monumentendag 2015: Zelf aan de slag met kunst en ambacht

Kinderen van acht Vlaardingse basisscholen nemen op 11 september een duik in het verleden. In de tijd van toen massaproductie en 3D-printers nog niet bestonden, was er een belangrijke rol weggelegd voor kunst en ambacht. Op de Klassendag van de Open Monumentendag gaan de kinderen er zelf ook mee aan de slag.

In Vlaardingen is de Klassendag inmiddels een traditie. De dag is bedoeld om jonge kinderen op een aansprekende manier kennis te laten maken met de geschiedenis en het erfgoed van de stad. De organisatie is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers van het ServiceTeam Vlaardingen. Ook het Stadsarchief Vlaardingen en het Museum Vlaardingen werken hieraan mee.

Het thema van de Klassendag 'Kunst & Ambacht' is hetzelfde als het jaarthema van de Open Monumentendag. De kinderen bezoeken het Museum Vlaardingen waar ze een rondleiding krijgen door het museum, gaan knutselen in 'De Joon' en kennismaken met de gerestaureerde zeillogger De Balder en allerlei ambachten. KADE40 biedt als instituut voor kunsteducatie twee workshops aan, waarbij de kinderen onder leiding van kunstdocenten kennismaken met bijzondere technieken

Open Monumentendag 2015: Zelf aan de slag met kunst en ambacht

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws