maandag, 29 augustus 2016 12:30

Open Monumentendagen in de Korenbeurs

Schiedam - Zaterdag 10 en zondag 11 september, tijdens de Open Monumentendagen is ook in de Bibliotheek in de Korenbeurs van alles te beleven.

De opera ‘Il segreto di Susanna’

Op zaterdag 10 september verzorgt Opera aan de Schie van 14.45 uur tot ca. 15.30 uur de gratis voorstelling ‘Il segreto di Susanna’; opera in één bedrijf van Ermanno Wolf-Ferrari op het bordes voor de Korenbeurs. Uitvoerenden zijn Persephone Abbott, Jaap de Jonge, Trudy Klein en Petr Karlíček. Voorafgaand aan dit optreden zal de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam een gedicht voordragen.

Rondleidingen

Zondag 11 september geeft bibliothecaris Jan van Bergen en Henegouwen rondleidingen door de monumentale Korenbeurs. Deze starten om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Het is niet nodig van tevoren aan te melden.

Bluesmuziek

Van 16.00 tot 16.45 uur zal de band Blues Update op het terras voor de Korenbeurs optreden. Zij spelen bekende blues/pop nummers, die door gitaardocent Michael Samson in een nieuw jasje zijn gestoken.

Tentoonstelling

De fototentoonstelling ‘Iconen van de Stad’ is heel het weekend van de Open Monumentendagen op de eerste verdieping van de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145, te bezichtigen.

Open Monumentendagen in de Korenbeurs

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws