vrijdag, 02 september 2016 09:35

Open Schiedam is makersfestival vol kunst en vakwerk

Schiedam - Op 17 september kun je tijdens OPEN SCHIEDAM voor één dag bij Schiedamse makers binnenkijken. Laat je verrassen en inspireren door het brede aanbod van écht Schiedamse kunst en vakmanschap en ontdek de verborgen schatten van de stad.

Benieuwd wat er achter de deuren van al die makers in Schiedam gebeurt? Tijdens OPEN SCHIEDAM kun je er een kijkje nemen. Via speciaal samengestelde routes neus je rond bij bedrijven, studio’s, werkplaatsen en huizen en ontdek je de wereld van het vakmanschap. Kom meer te weten over productieprocessen, krijg een rondleiding door een fabriek, ga aan de slag in een workshop, zie toffe demonstraties of ga als maker langs bij andere makers. Van een jeneverstokerij tot scheepswerf en van een kunstschilder tot chocoladeatelier; er valt meer in Schiedam te ontdekken dan je denkt.

De diverse routes door de stad hebben verschillende afstanden en zijn verbonden aan een thema en een gebied. Zo leer je bijvoorbeeld alles over industrie, ambacht, brouwers, kunst of de haven. Volg de route lopend of per fiets en ontdek de stad op een andere manier. Bij de loketten, die verspreid door de stad staan, kun je terecht voor meer informatie over de verschillende routes en locaties. Kijk binnenkort voor actuele informatie op onze website: www.openschiedam.nl

Wat: OPEN SCHIEDAM
Waar: Verschillende routes door heel Schiedam
Wanneer: Zaterdag 17 september 2016
Toegang: Gratis

Open Schiedam is makersfestival vol kunst en vakwerk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws