donderdag, 11 september 2014 11:31

Opening huiskamer in jaren 70 stijl en volop activiteiten daar!

Waan jezelf terug in de jaren '70, in de tijd van de zitkuil, saamhorigheid, doe-het-zelven, macrameeën, plateauzolen, glamrock en disco. In de Hollandse Huiskamer in Schiedam Oost is het zes weken lang mogelijk terug in de tijd te gaan en vervlogen tijden (opnieuw) te beleven.

Op zaterdag 13 september opent wethouder Marcel Houtkamp om 15.00 uur de derde Hollandse Huiskamer. Deze kamer, die geheel in het teken staat van de jaren '70, is gevestigd in de projectruimte van de cultuurscouts op het Schiedamse Stationsplein (naast de hoofdingang van Station Schiedam Centrum). Met een hapje, drankje live muziek door Frank Bergman en de performance 'Back to the seventies' door Adrie van Wijk en Richard van der Keur, onder regie van Bob van der Lugt.

De Hollandse Huiskamers is een project van de cultuurscouts van Stichting Mooi Werk bij de tentoonstelling 'Ik hou van Holland. Nederlandse kunst na 1945' van het Stedelijk Museum Schiedam en in het kader van het Schiedamse themajaar 'Verk(n)ocht'. In vier verschillende Schiedamse wijken staan vier decennia centraal. Elke woonkamer is een ontmoetingsplaats waar de bezoeker kennis maakt met de spullen en herinneringen van mede-Schiedammers. In de Projectruimte van de Cultuurscouts op het Station Schiedam Centrum is de jaren '70 huiskamer van 13 september t/m 26 oktober te bezoeken.

Het complete overzicht van de activiteiten is te vinden op www.stichtingmooiwerk.nl/hollandsehuiskamers. Nieuwtjes, verhalen, foto's en achtergronden zijn te lezen op www.facebook.com/hollandsehuiskamers.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws