vrijdag, 06 maart 2015 10:03

Opening themajaar Liduina 2015 Schiedam

Het jaar 2015 is in Schiedam uitgeroepen tot Liduinajaar. Met een Liduina DoeBoek, de Liduina-naamdag, de stille omgang langs historische plekken uit het leven van Liduina en een eigen Liduinaroos. En dat precies 125 jaar nadat de heiligverering van Nederlands bekendste stadsheilige is bevestigd.

Gedurende het Liduinajaar vinden tal van activiteiten en evenementen plaats rondom deze bijzondere vrouw. Het programma sluit aan bij haar gedachtegoed, soms met een knipoog.
De opening van het themajaar vind plaats op donderdag 26 maart 2015 vanaf 19.30 uur in de Liduina Basiliek, Singel 104 te Schiedam.
In een De Wereld Draait Door setting brengen kunstenaars, historici, liefhebbers en gelovigen een eerbetoon aan Liduina. haar onalledaagse manier van leven, haar lijden en de kracht die zij gaf aan mensen die haar bezochten komen naar voren in geanimeerde gesprekken en optredens.
De opening van het themajaar wordt afgesloten met het aanlichten van de prachtige Liduina Basiliek.
De Stichting Vrienden van de Basiliek van de II. Liduina en O.L. Vrouw Rozenkrans hebben zich ingezet om de Liduina Basiliek voor een breed publiek in beeld te brengen. Dankzij steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting De Grootfonds en de gemeente Schiedam komt dit bijzondere kerkgebouw uit 1881, welke 25 jaar geleden door Paus Johannes Paulus II tot Basiliek verheven is, vanaf 26 maart ook daadwerkelijk in het licht te staan.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws