vrijdag, 17 maart 2017 08:43

Opening watertappunt in Maassluis op de Markt

Maassluis - Op dinsdag 21 maart 2017 om 16.15 uur zal wethouder Kees Pleijsier samen met de Maassluise jeugdambassadeurs en kinderen van BSO TinTin het eerste watertappunt op de Markt in Maassluis officieel openen. Daarnaast zal Evides Waterbedrijf zorgen voor een leuke verrassing.

Wist u dat Nederland het land is met de beste kwaliteit drinkwater uit de kraan? Steeds meer mensen willen niet alleen thuis, maar ook tijdens het wandelen, fietsen of winkelen over goed kraanwater beschikken. Om in deze behoefte te voorzien, heeft de gemeente Maassluis, samen met Evides Waterbedrijf, het initiatief genomen om het eerste watertappunt van Maassluis te openen op de markt! Iedereen kan nu buitenshuis zijn of haar flesje vullen met vers drinkwater.

Gezond
Water drinken is goed voor ons, dat weten we allemaal. Met het plaatsen van een watertappunt op de markt bewegen we zowel kinderen als volwassenen tot het drinken van gezond kraanwater in plaats van frisdranken. Frisdranken zijn mede de oorzaak van overgewicht onder met name jongeren.

Duurzaam
Drinkwater uit openbare watertappunten is ook duurzaam! Het spaart immers de aanschaf van plastic wegwerpflesjes die belastend zijn voor het milieu. Jaarlijks worden er in Nederland 500.000 flesjes weggegooid. Dat is helemaal niet nodig! De productie en het transport van flessenwater is verder duur en veroorzaakt veel CO2-uitstoot. Door het plaatsen van een watertappunt op een openbare plek, kunnen zowel bewoners als bezoekers van Maassluis op elk moment van de dag lekker en betrouwbaar water tappen. Op deze manier is er ook minder zwerfvuil op straat. Kortom, alleen maar voordelen!
Opening watertappunt in Maassluis op de Markt

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws