maandag, 05 september 2016 14:26

Opera aan de Schie in monumenten

Schiedam - Monumenten en klassieke muziek zijn tijdens Open Monumentendag in Schiedam altijd een geslaagde combinatie. Zoals elk jaar organiseert de stichting Opera aan de Schie ook ditmaal een aantal gratis toegankelijke voorstellingen.

Op 10 en 11 september treedt op diverse historische locaties in de binnenstad een keur aan vocalisten op. Hoogtepunten zijn de uitvoeringen op beide dagen van Die Zauberflöte en Suor Angelica op het voorplein van (bij goed weer) en binnen (bij slecht weer) het Stedelijk Museum Schiedam.

Bezoekers worden op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag in de Westvest90-kerk getrakteerd op de liedcyclus Dichterliebe door de bekende countertenor Sytse Buwalda en ‘Verraderlijke vrouwen’ door Duo Vert Obscur. Dit laatste programma is ook bij de Korenbeurs te zien naast de komische opera in één bedrijf Il Segreto di Suzanna. Op zondag 11 september geeft sopraan Francis van Broekhuizen een humorvolle klassieke recital onder de titel ‘De dolle diva’ op Lange Haven 131 (bij de oudere Schiedammers bekend als de ‘oude bieb’). Opera aan de Schie wil hiermee het publiek op een laagdrempelige, niet elitaire manier kennis laten maken met de wereld van opera en liedkunst.

Meer informatie via www.opera-aandeschie.nl

Opera aan de Schie in monumenten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws