dinsdag, 03 november 2015 19:06

Opgepakte Schiedammer verdacht van meerdere woninginbraken

mediatv

Een 16-jarige jongen uit Schiedam en een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein zijn zaterdagavond 31 oktober aangehouden. Het tweetal wordt verdacht ingebroken te hebben in twee woningen aan de Roskamweide in Nieuwegein. De auto waarin het tweetal reed, bleek ook diezelfde avond gestolen te zijn bij een woninginbraak. Het duo is in verzekering gesteld en het onderzoeksteam verdenkt hen nu ook van acht andere woninginbraken in de wijk Batau-Noord.

De politie kreeg zaterdagavond kort na elkaar meldingen van twee inbraken in woningen aan de Roskamweide in Nieuwegein. Diverse agenten stelden direct een onderzoek in. Een aantal ging naar de woning voor het opnemen van de aangifte. De andere agenten en twee agenten met diensthonden kamden de wijk Batau-Noord uit.

In gestolen auto door de wijk

Tijdens het zoeken naar de inbrekers zag een agent een auto verdacht door de wijk rijden met daarin twee personen. De agent besloot de auto te controleren en reed de auto achterna. Plotseling zag de agent dat de auto stopte en dat de twee inzittenden de auto uitrenden. Het lukte om de Nieuwegeiner direct aan te houden. De 16-jarige jongen wist op dat moment te ontkomen, maar van hem was wel zijn signalement bekend.

Vragen naar tramhalte leidde tot aanhouding

Korte tijd later sprak een jongen een agent aan. De jongen, bleek later dus de 16-jarige Schiedammer te zijn, vroeg de agent de weg naar de tramhalte. Het viel de agent op dat hij geen jas aan had en omdat het signalement van de jongen overeenkwam met het signalement van de weggerende jongen, besloot de agent hem aan te houden.

Gestolen goederen gevonden

In de auto van het tweetal werd een verboden balletjespistool aangetroffen dat was gestolen uit een van de woningen. Bij het nalopen van de vluchtroute vond een agent met zijn diensthond in een steeg een schroevendraaier. Wat verderop vond de diensthond in een tuin sieraden en de jas van de Schiedammer met daarin diverse goederen. Het onderzoek tegen het tweetal wordt voortgezet.

Opgepakte Schiedammer verdacht van meerdere woninginbraken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws