dinsdag, 23 februari 2016 21:09

Opgepakte verdachten No Surrender Vlaardingen langer vast

Twee van de drie verdachten die werden aangehouden na de vondst van vuurwapens op het voormalige clubhuis van No Surrender aan de James Wattweg in Vlaardingen, blijven langer in voorarrest.  
"Twee verdachte van wie het voorarrest eerder met 14 dagen was verlengd blijven nog 90 dagen langer vastzitten." meldt de persvoorlichter van het OM in Rotterdam.

Woensdag 10 februari doorzochten agenten en gespecialiseerd defensiepersoneel een aantal panden en een woning in Vlaardingen. Een van de panden werd gebruikt door de motorclub No Surrender. Drie personen werden toen aangehouden, drie vuurwapens en munitie zijn in beslag genomen.

In een strafrechtelijk onderzoek naar wapenbezit werden woensdagochtend meerdere panden aan de James Wattweg doorzocht. Een van de panden was onder andere bij een motorclub in gebruik als ontmoetingsplaats. Daar werd een zwaar kaliber vuurwapen met munitie aangetroffen. Ook lag er ongeveer een kilo softdrugs.
In een woning elders in Vlaardingen werd bij een doorzoeking ook een vuurwapen aangetroffen. Een in de woning aanwezige man en vrouw zijn aangehouden. Dat betreft een 44-jarige man uit Hellevoetsluis en een 47-jarige vrouw uit Vlaardingen. In hetzelfde onderzoek werd woensdagochtend een man in zijn auto aangehouden. Ook hij had een vuurwapen bij zich.

Outlawbikers

In tegenstelling tot reguliere motorclubs houden leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gang zich vaak niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde 'outlawbikers' vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente aan het aanpakken van deze groep. Het is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

Advanced Search Team

Bij de doorzoekingen is gebruik gemaakt van een Advanced Search Team (AST) van Defensie. Een Advanced Search Team bestaat uit genisten van de Koninklijke Landmacht die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar en in verborgen ruimtes. Deze militaire bouw- en constructiespecialisten hanteren hierbij technieken die zijn ontwikkeld bij het speuren naar geïmproviseerde explosieven (IED's) in uitzendgebieden, zoals in Afghanistan. De Defensiespecialisten beschikken hiervoor over geavanceerde apparatuur, zoals een grondradar.

Foto: Media Tv

Opgepakte verdachten No Surrender Vlaardingen langer vast

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws