donderdag, 10 november 2016 11:38

Opleiding Chirurgie Franciscus Gasthuis & Vlietland voor 5 jaar erkend

Schiedam - De opleiding Chirurgie (Heelkunde), binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland, heeft voor vijf jaar officieel erkenning gekregen door de Registratiecommissie Geneeskundige Specialisten (RGS).

Taco Klem, chirurg/opleider: ‘Dit is fantastisch nieuws dat wij deze erkenning voor vijf jaar toegekend hebben gekregen. Zo kunnen wij werken om deze locatieoverstijgende medische vervolgopleiding verder uit te bouwen. Deze erkenning is de basis voor ons gezamenlijke opleidingsklimaat. Met elkaar kunnen we de juiste stappen zetten om onze arts-assistenten op meerdere locaties op te leiden tot goede specialisten.’

Tijdens een opleidingsvisitatie komt een aantal externe collega’s uit het land langs om te kijken hoe het staat met de kwaliteit van de opleiding. Er wordt gekeken naar de opleidingsplannen, onderwijsmomenten en gesproken met onder andere de Raad van Bestuur, de opleidende specialisten, de opleidingscommissie en natuurlijk de arts-assistenten in opleiding. Uiteindelijk doet de visitatiecommissie van de RGS een uitspraak en geeft eventuele aanbevelingen mee.

Topklinische zorg

In het kader van de status als topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland veel aandacht voor het opleiden, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing. Het is van belang dat iedere professional beschikt over actuele vakkennis en vaardigheden, als voorwaarde voor de kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg.

 

Opleiding Chirurgie Franciscus Gasthuis & Vlietland voor 5 jaar erkend

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws