maandag, 11 mei 2015 20:24

Opnieuw verkiezing groenste straat Schiedam

Is uw straat de groenste of vindt u het leuk om samen met buren aan de slag te gaan en van jullie straat de groenste van Schiedam te maken? Doe dan mee aan De Groenste Straat verkiezing!

De Groenste Straat verkiezing wordt georganiseerd door tuinliefhebbervereniging Groei&Bloei (afdeling Waterweg-Noord) in samenwerking met de gemeente Schiedam. Dankzij onder meer plantenbakken, geveltuintjes en groen in betegelde voortuinen, wordt het straatbeeld groener en gezelliger. Wint jullie straat de titel Groenste Straat van Schiedam? Dan ontvangt de straat een mooi bedrag voor bijvoorbeeld een straatfeestje.

Aanmelden

Aan de wedstrijd kunnen (delen van) straten, pleinen en lanen meedoen. Meldt deze vóór 1 juli 2015 aan via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beoordeling

De jury bestaat uit groendeskundigen. Zij gaan in de zomermaanden op pad om deelnemende straten te beoordelen. Zij letten daarbij op: het totaalbeeld, de staat van onderhoud, originaliteit en duurzaamheid. Wilt u bonuspunten verdienen? Zorg dan voor een vogelvriendelijke inrichting!
De mooiste 3 straten krijgen resp. € 300,-, € 200,- of € 100,- voor een buurtactiviteit of om verdere 'vergroening' van de straat te realiseren.
Bezitters van de 10 meest originele geveltuintjes verdienen bovendien een heel bijzondere roos op stam. Binnenkort volgt hier meer informatie over.
Kijk op de website van Groei&Bloei: www.waterweg-noord.groei.nl voor meer informatie en allerlei praktische tips om van uw straat de groenste te maken.
Doe mee en maak samen met uw buren uw straat groen en gezellig!

Foto: Phons Ockerse op Twitter

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws