donderdag, 12 januari 2017 13:03

Oppassen op de weg

Schiedam - Het weer zal donderdag voor een flinke avondspits zorgen, zo waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID). In eerste instantie is het de regen die overlast kan veroorzaken, na de spits moet je rekening houden met winterse neerslag. En in onze regio is er ook nog eens overlast door hoog water.

Avondspits met flinke regen
In het begin van de middag gaat het vanuit het zuidwesten flink regenen. Dit regengebied trekt over een groot deel van ons land. Zoals het er naar uitziet, zal er in de spits van extreme weersomstandigheden geen sprake zijn, maar door veel regenval verwachten we zeker extra drukte.

Vannacht sneeuw
In de loop van de avond zal dat op veel plaatsen overgaan in natte sneeuw. Vooral in het midden, oosten en zuiden van het land kan op enkele plaatsen een sneeuwdek landen, er wordt namelijk behoorlijk wat sneeuw verwacht. Vannacht zal het dan ook op veel plekken glad zijn. Het advies is om, als je al de weg op gaat, afstand te bewaren, voorzichtig te rijden en je snelheid aan te passen.

Vrijdag
Het weer van vandaag heeft ook invloed op de dag van morgen. Op vrijdagochtend kan er hier en daar nog wat sneeuw blijven liggen. Bovendien is er ook nog kans op nieuwe sneeuwbuien. Dus ook dan kan het glad zijn.

Gelukkig is op vrijdagochtend het verkeersaanbod laag. Dat neemt niet weg dat je moet oppassen.
Oppassen op de weg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws