maandag, 18 april 2016 22:42

Oproep aan college voor monument treinramp Schiedam

Schiedam - Op 4 mei 2016 is het precies veertig jaar geleden dat in Schiedam een van de grootste treinrampen uit de geschiedenis van ons land plaatsvond. D66 Schiedam roept het college op om een monument op te richten.

24 mensen overleefden dit vreselijke ongeluk niet. Vele overlevenden kampten nog jaren, of kampen zelfs nu nog met de gevolgen ervan. Het ongeluk heeft ook een onuitwisbare indruk achtergelaten bij veel inwoners van onze stad; hulpverleners, getuigen, omstanders etc. Uit respect voor de slachtoffers en om de herinnering aan dit ongeluk levend te houden, heeft onze stadsgenote Julia Mak, zelf overlevende van deze ramp, recent gepleit voor een monument ter nagedachtenis. De fractie van D66 ondersteunt dit idee van harte en heeft er daarom door middel van een appèl bij het college van B&W op aangedrongen het verzoek van mevrouw Mak serieus en positief te beoordelen.

PopUpTv maakt binnenkort een speciaal programma over de treinramp: https://popuptv.nl/nieuws/treinramp-schiedam-haast-40-jaar-geleden 

Oproep aan college voor monument treinramp Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws