dinsdag, 05 september 2017 21:31

Opsporing Verzocht vraagt om getuigen van moord op Vlaardinger

Vlaardingen - In Opsporing Verzocht werd vanavond de zaak van de 50-jarige Mustafa Ates (50) uit Vlaardingen behandeld. De politie zoekt getuigen.

Op zaterdagochtend 22 juli 2017 wordt het levenloze lichaam van Mustafa aangetroffen op een parkeerplaats aan de Van der Kooijweg in Rijswijk.

Mustafa Ates (50) was een graag geziene gast binnen de Turkse gemeenschap in zijn woonplaats Vlaardingen. Hij werd regelmatig ingehuurd voor dakisolatie of voor een timmerklus. Hij werd steevast ‘Mus Beton’ genoemd.

Privéleven
Mustafa is geboren in Turkije, maar woont al meer dan de helft van zijn leven in Vaardingen. Hier trouwt hij en krijgt een dochter van inmiddels veertien jaar oud. Maar tien jaar geleden verandert er veel. Mustafa en zijn vrouw besluiten uit elkaar te gaan en tot zijn grote verdriet ziet hij zijn dochter sindsdien nog maar nauwelijks. Twee jaar geleden raakt hij ook zijn vaste baan bij een dakisolatiebedrijf kwijt.

De laatste tijd woonde Mustafa midden in het centrum van Vlaardingen, aan de Westhavenkade. Hij huurt er twee appartementen boven een partycentrum. Waar hij al die ruimte voor nodig heeft, lijkt niemand te weten. Mustafa is er zelf ook vaag over tegen bekenden.

De laatste maanden voert hij wat opdrachten uit op een tuinhuisjescomplex en is hij ook vaker gezien op het industriegebied van Vlaardingen. Wat hij daar precies deed is niet helemaal duidelijk.

Op donderdag 20 juli heeft Mustafa via whatsapp afgesproken een bestelling kersen op te halen bij zijn vaste Turkse groenteman in Vlaardingen. Maar om 19.30 uur is Mustafa nog steeds niet langs geweest. En dat is vreemd, want zijn afspraken met de groenteman komt hij altijd na.

Een dag na het laatste appcontact met de groenteman, is Mustafa mogelijk nog gezien op de Schiedamseweg in Vlaardingen. Hij zou gekleed zijn in een korte broek en t-shirt en zou bij de rotonde rond 12.45 uur zijn ingestapt in een witte personenauto.

Op zaterdagochtend 22 juli rijdt een jong stelletje omstreeks 05.00 uur de parkeerplaats aan de Van der Kooijweg in Rijswijk op, zo’n twintig kilometer van Vlaardingen. Op één van de parkeerplaatsen langs de weg zien ze tot hun grote schrik twee benen uit de bosjes komen. In paniek rijden ze weg en waarschuwen ze de politie. Die ontdekt dat de man op de parkeerplaats Mustafa Ates is en dat hij met geweld om het leven is gebracht.

Het motief voor dit misdrijf is nog niet helemaal duidelijk, maar er speelde wel een aantal dingen in het leven van Mustafa waar de politie geen hoogte van kan krijgen. Bijvoorbeeld waarom hij twee appartementen huurde, en waarom hij geregeld op het industriegebied in Vlaardingen was. Mogelijk is hij op de één of andere manier met criminelen in aanraking gekomen en is er iets gebeurd dat de aanleiding is geweest voor zijn dood.

zie voor meer informatie: https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/dood-mustafa-ates-50-uit-vlaardingen/

Opsporing Verzocht vraagt om getuigen van moord op Vlaardinger

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws