maandag, 13 oktober 2014 11:35

Optreden Dina Medina in de Korenbeurs op vrijdag 17 oktober

Tijdens de Fotomanifestatie Heart2ArtSchiedam in en rond de monumentale Korenbeurs is een verhalenavond, diner en concert gepland met de bekende Kaapverdische zangeres Dina Medina en haar band op vrijdagavond 17 oktober 2014. Ook het mandolineorkest ONI zal acte de préséance geven en de avond komen versterken.

Morna, de ziel van Kaapverdië

Dina Medina, een Schiedamse met Kaapverdische wortels, heeft zo'n goede stem dat ze als twaalfjarige in een band zingt en als zestienjarige haar internationale doorbraak maakt en in Kaapverdië beroemd wordt als het zingende meisje. Met haar band Splash nam ze diverse soloalbums op. Dina zingt moderne Kaapverdische songs, maar de laatste jaren nu haar stem rijper is geworden heeft ze zich gespecialiseerd in Morna- ( vergelijkbaar met de Fado-), die de ziel van de Kaapverdianen verbeeldt: heimwee naar het moederland, hoop op een betere toekomst en het verdriet om de verloren gegane liefde.

Dina Medina heeft tal van platen en cd's gemaakt, trad op met de beroemde Portugese gebroeders Lameirinhas tijdens de diverse concerttours, zoals in de Kleine Komedie. Ze trad recent op met het Metropole Orkest in de Doelen. Het publiek barstte direct los in een daverend applaus nadat ze haar eerste noten had gezongen.

Diner en verhalen

Het diner vindt plaats in het pop-uprestaurant van de Korenbeurs. Familie en vrienden van Dina Medina maken er gerechten klaar die afkomstig zijn van de Kaapverdische keuken
Tijdens de avond treedt Dina Medina met haar band op evenals het Schiedamse mandolineorkest ONI. De tentoonstellingsmakers Linda Malherbe en Joop Reijngoud duiken in het verleden, laten oude beelden zien en interviewen Dina en enkele leden van ONI.

Programma

18.00 uur inloop met welkomstdrankje en hapje (favoriet van Dina)
18.30 uur welkomwoord, uitleg programma en kort bezoek aan groepsportret (ONI) en familiealbum van Dina
19.00 uur aan tafel, Kaapverdisch buffet
19.45 uur ONI voorstellen, kort interview met oude beelden op beamer en miniconcert ONI
20.10 uur Koffie, thee met zoetigheden
20.30 uur Dina Medina concert met 'Heimwee naar Kaapverdie' begeleidt door gitarist Paolo Bouman en pianist Thijs Borst
21.30 nazit
22.00 uur einde

Festival Heart2ArtSchiedam
Locatie: Korenbeurs Lange Haven 145
Toegang tentoonstelling: gratis
Inschrijving diners (€10,- p.p) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met vermelding naam,telefoon

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws