maandag, 26 juni 2017 09:28

Optreden Femmes Pur Sang in de bieb

Schiedam - Zondag 2 juli van 15.00 tot 16.00 uur geeft het Schiedamse koor Femmes Pur Sang, onder leiding van pianiste en dirigente Annette Rogers een optreden in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Centraal deze middag staat ’A Sketchbook of Women’ voor 3-stemmig vrouwenkoor en sopraansoliste. Het werd geschreven in 1953 door de buitengewoon getalenteerde Britse componist, schrijver en kunstenaar, Thomas B. Pitfield (1903- 1999). Ook de teksten zijn van zijn hand.

In zijn 25 minuten durende ’Vrouwenschetsboek’ komen negen vrouwenportretten voor: enerzijds uitdagend, en met een flinke knipoog zoals in ‘The Sluttish young Seamstress of Ipswich’, anderzijds betoverend mooi, zowel tekstueel als muzikaal, zoals in ‘The Old Woman’. Hij brengt zijn compositie op smaak met veel humor en kruidige elementen zoals gesproken teksten, vers in Limerick-vorm, een canon en een pittige Fughetta. Danseres Anuschka Coumou, zal op bijzondere wijze dit concert ondersteunen.

Na het ‘Sketchbook’ zal Femmes Pur Sang een klein aantal nummers laten horen die typerend zijn voor het afwisselende repertoire dat kenmerkend is voor dit koor.

De toegang tot dit concert is gratis. Het complete agendaoverzicht met ook meer ‘muziek in de Bibliotheek’ is te vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl.
Optreden Femmes Pur Sang in de bieb

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws