dinsdag, 03 februari 2015 08:05

Oranje Nassau/Spirit volgend jaar ook tweede klasser

Oranje Nassau/Spirit is er niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om het kampioenschap. In Maassluis wist de ploeg van Robert Boomstra niet te winnen van de koploper (17-15). Doordat de degradatiekandidaten in de poule punten lieten liggen, is OSC nu definitief veilig. Na het kampioenschap van vorig jaar in de derde klasse, handhaaft de ploeg uit Vlaardingen West zich nu dus in de tweede klasse.Oranje Nassau/Spirit koos er tegen koploper Maassluis voor om de reboundpositie niet zomaar weg te geven. Dit resulteerde in statisch spel van de thuisploeg. Echter nam OSC dus wel het risico dat de aanvallers van Maassluis vrij konden aanleggen van afstand. De eerste helft konden beide ploegen moeilijk van elkaar weglopen. Het was Maassluis dat als eerste een gaatje van twee kon verkrijgen (8-6). In de laatste tien minuten kon OSC weer terugkomen naar 9-9, maar was het toch Maassluis dat met een minimale voorsprong de rust inging.

Na rust hadden de Vlaardingers het veel moeilijker om de korf te vinden. Maassluis had het betere van het spel en liep langzaam weg van de Vlaardingers. Na tien minuten in de tweede helft (12-9) raakte Jeroen van der Harst op het eerste gezicht ernstig geblesseerd. Hij werd vervangen door Carlo van Otterloo. Maassluis liep vervolgens verder uit naar vier doelpunten verschil. Aanvallend bleef OSC moeite houden om de korf te vinden en met een stand van 17-11 was de wedstrijd gespeeld. In de laatste 8 minuten scoorde OSC nog wel vier keer en zo werd de eindstand bepaald op 17-15. Het was invaller Carlo van Otterloo die de laatste twee doelpunten op zijn naam schreef.

Oranje Nassau/Spirit is nu definitief middenmotor en kan de laatste drie wedstrijden van de zaalcompetitie vrij uitspelen. Volgende week komt ONDO Middelburg op bezoek in de Westwijkhal. Ook ONDO heeft twaalf punten en is uitgespeeld. Ondanks dat zullen beide ploegen er ongetwijfeld alles aan doen om het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voor te schotelen. De wedstrijd begint om 19.20.

http://www.waterwegsport.nl/

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws