donderdag, 23 april 2015 07:56

Oranje Nassau/Spirit wint ook van Dijkvogels

waterwegsport

Oranje Nassau/Spirit is nog altijd ongeslagen na de zaal. Tegenstander in de tiende speelronde was Dijkvogels. Op een prachtig nieuw complex speelde OSC een lastige eerste helft waarin de korf moeilijk gevonden werd. In de tweede helft was OSC gelukkig een stuk scherper er wist het de twee punten mee naar Vlaardingen te nemen.

OSC startte de wedstrijd goed en kwam na de 1-0 achterstand direct terug naar 1-2. Aanvallend speelde OSC prima, alleen vielen de vele schotpogingen niet door de korf. Dijkvogels wist daarentegen wel de korf te vinden en zodoende keek OSC na 25 minuten tegen een 8-3 achterstand aan. OSC bleef geduldig aanvallen en uiteindelijk vielen de doelpunten wel. Nog voor rust werd de achterstand verkleind naar 8-6.

Direct na rust ging OSC door waarmee het voor de rust was begonnen. De aanvallen werden nu wel met doelpunten afgesloten en ook verdedigend stond de ploeg uit Vlaardingen een stuk scherper. Dit resulteerde in een ongelofelijk goede inhaalrace. Dijkvogels probeerde met steeds ruwer spel nog wat terug te doen en doordat de scheidsrechter dit prima vond, moesten de Vlaardingers (te) veel incasseren. Echter ging OSC hier alleen maar beter door spelen en de achterstand van 8-3 voor de rust, werd omgebogen naar 8-13! Dijkvogels kroop hierna nog wel dichterbij naar 11-13, maar in de laatste tien minuten wist de thuisploeg nog maar één keer de korf te vinden. Dit was pas nadat invaller Ruben Werner de wedstrijd in de voorlaatste minuut beslist had. Eindstand: 12-14.

Door de knappe overwinning staat de ploeg van Robert Boomstra nu weer iets verder van de degradatiestreep af. De voorsprong op de nummer voorlaatst bedraagt vijf punten, de achterstand op de koploper bedraagt zes punten. Volgende week komt KVK op bezoek aan de Claudius Civilislaan. Taak voor OSC om zich in deze wedstrijd definitief veilig te spelen! De wedstrijd begint om 16.00.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws