woensdag, 25 januari 2017 09:06

Oud-wethouder Siljee keert PvdA de rug toe

Schiedam - Oud-wethouder Menno Siljee heeft zijn lidmaatschap van de Partij van de Arbeid opgezegd. En omdat hij vindt dat iedereen dat moet weten heeft hij zelf een persbericht opgesteld, inclusief 'interview'.

Wel lekker makkelijk want de diverse media kunnen zijn bericht knippen en plakken en zo lijkt het alsof we allemaal een interview met Menno hebben gehad. Menno Siljee, in het dagelijks leven werkzaam op de Hogeschool Rotterdam en in zijn vrije tijd penningmeester van Scouting BvH, lid Raad van Toezicht van Cineville en voorzitter van Wenneker Cinema, was al sinds maart 2014 geen gemeenteraadslid meer.

Menno schrijft, in derde persoon, wij plaatsen hier zijn bericht: 'Op zijn Facebook-pagina laat hij weten dat hij tot zijn besluit is gekomen, omdat hij niet langer het onlangs op het congres vastgestelde beleid van zijn partij kan uitleggen. Daarnaast heeft hij grote moeite met de wijze waarop de PvdA omgaat met zijn eigen vertegenwoordigers: “de partij denkt teveel in focusgroepen en te weinig over de unieke individuele mens.”

Siljee vertegenwoordigde zijn partij van 1994 tot 2014 in de lokale politiek, als lid van de Schiedamse gemeenteraad en twee periodes als wethouder. In 2015 stond hij op een hoge plek op de lijst voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. In 2006 en 2010 was hij lijsttrekker van de PvdA. Op Facebook schrijft hij dat hij he besluit ‘met het volle verstand, maar met pijn in het hart’ heeft genomen.

Naar eigen zeggen is de koerswijziging die zijn partij heeft gemaakt de druppel die de emmer doet overlopen. “Het vorige week op het congres vastgestelde programma onderscheidt ons in weinig meer van GroenLinks en we hebben daarnaast de neiging om nog meer dan voorheen door te schieten naar de weinig constructieve werkwijze van de SP. Op de kandidatenlijst is de vernieuwingsdrift weer doorgeschoten en worden ook andere verdienstelijk opererende Tweede Kamerleden opzij gezet.”

Oud-wethouder Siljee keert PvdA de rug toe

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws