donderdag, 24 maart 2016 17:24

Ouderen in het zonnetje bij gratis meezingconcert

nieuwe stadsblad

Elk jaar zijn de gratis kaarten zo uitverkocht. Vandaar dat het Ouderfestival dit jaar de ouderen van Schiedam en omstreken niet wil teleurstellen. Naast de gebruikelijke middagvoorstelling komt er nu ook een avondje uit op maandag 18 april voor iedereen met zilvergrijze haren.

Elk jaar is de vraag naar kaarten overweldigend. Nog vorig jaar was de middagvoorstelling zo uitverkocht en moesten de vrijwilligers van de organisatie telkens nee verkopen. Dit jaar heeft iedereen die 65 jaar of ouder is twee keer zo veel kans op een felbegeerd kaartje. Want nu naast de middag- ook een avondvoorstelling in het Theater aan de Schie.

Het is alweer de dertiende keer dat het Ouderenfestival in het Theater aan de Schie wordt gehouden. Opgezet door Look TV om de ouderen eens in het zonnetje te zetten. Toch was het in 2014 de laatste keer voor Jan Willem de Boer en zijn mannen. Het festival werd nieuw leven ingeblazen door de Stichting SEPS die evenementen als de Sinterklaasintocht en Open Terras organiseert. ‘‘De eerste keer’’, zo vertelt het echtpaar Kees en Jeanne Janse van zaal Beatrix, ‘‘werd in zes weken tijd alles geregeld. En dat ging goed.’’ Nu dus alweer voor de derde keer dat zij met behulp van een 20-tal vrijwilligers de ouderen van Schiedam een leuke middag of avond gaan bezorgen.

‘‘Het is heel dankbaar werk’’, vertelt Jeanne Janse als mensen een week van te voren de kaarten ophalen bij zaal Beatrix. Dit jaar is de Rotterdamse rasartiest Ger Vos gecontracteerd, die volgens Kees Janse de senioren moeiteloos meekrijgt met Nederlandse en Engelstalige evergreens als We’ll meet again en met meezingers van Andre Hazes.

Ger Vos weet elk jaar zalen vol te krijgen zoals het Nieuwe Luxor theater met speciaal voor ouderen zijn Feeling Good Tour. Een show samen met Careyn ouderenzorg. En dit jaar is er speciaal een 20- man/vrouw orkest uit Amsterdam om hem te begeleiden. De Louis Swing Orchestra met drie zangeressen en twee solo zangers. Samen met Vos brengen zij een volwaardig programma van twee maal drie kwartier met in de pauze een gratis drankje en de beroemde gratis bitterballen die door het gemeentebestuur worden uitgedeeld.

Ook dit jaar staan er 10 gratis bussen klaar om de oudere festivalganger van en naar huis te brengen. Nee, niet voor de deur maar met vaste opstapplaatsen tot aan Naaldwijk, Vlaardingen en Maassluis toe. Want het festival is populair in de hele regio. Hele verzorgingshuizen en verpleegcentra brengen de senioren naar deze voor hen onvergetelijk avondje of middagje uit. ‘‘Het is en blijft een dankbaar publiek dat naar de voorstelling komt’’, zegt Jeanne Janse die de telefoon aanneemt en de kaarten eerlijk verdeelt. ‘‘Je haalt ouderen uit hun huis en met een zaal vol 700 man vergeten ze snel de sleur die eenzaamheid meebrengt.’’

Gratis kaarten

Vanaf vandaag zijn de kaarten voor het Ouderenfestival aan te vragen via de telefoon van SEPS: 010 – 714.25.11. Of via de e-mail www.Ouderenfestival.nl  Gevaagd wordt of u slecht ter been bent en hoeveel kaarten u wilt reserveren. Die kaarten moeten op woensdag 13 april opgehaald worden bij zaal Beatrix, Lange Kerkstraat 70, tussen 10.00 en 16.00 uur.

Door: Frank Willemse

Ouderen in het zonnetje bij gratis meezingconcert

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws