dinsdag, 18 april 2017 14:17

Ouderen tellen af voor hun festival

Schiedam - Honderden 65-plussers uit Schiedam tellen de dagen alweer af. Nog een aantal dagen en dan kunnen ze weer genieten van het Ouderenfestival in Theater aan de Schie. Dat jaarlijkse festival is in de middag van maandag 24 april.

Door Kor Kegel

Het bijzondere van dit traditie geworden evenement is dat de toegangskaarten gratis zijn, mits ze op tijd worden afgehaald bij Zaal Beatrix aan de Lange Kerkstraat 70. Zaaleigenaar Kees Janse biedt daartoe gelegenheid op donderdag 20 april tussen tien en vier uur. Maar let op! Reserveren is noodzakelijk. Dat kan op twee manieren, via 010-7142511 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees Janse is voorzitter van Stichting Evenementen-Promotie Schiedam (SEPS). Het Ouderenfestival werd ooit bedacht en vormgegeven door Jan-Willem de Boer, jarenlang de grote animator van Look TV, maar door allerlei omstandigheden liep het zo dat SEPS de organisatie van het Ouderenfestival voortzette. En nu is er alweer de veertiende editie.

En ook nu weer zullen de leden van het college van burgemeester en wethouders er hun persoonlijke medewerking aan verlenen, onder andere door het serveren van de bitterballen. Dat levert elk jaar weer een smakelijk tafereel op. De bitterballen vinden gretig aftrek. Ze gaan niet met eentje tegelijk van de dienbladen, maar sommige bezoekers hebben boterhamzakjes bij zich om de ballen te verzamelen. Het is een aandoenlijk en tegelijk dynamisch gebeuren. En dat tussen alle andere gezelligheid en muzikale optredens door!

De middagshow begint om half een. Het festival vangt wel op een later tijdstip aan, maar het heeft toegevoegde waarde om eerst ook de mini-beurs bij te wonen van de partners van SEPS, te weten Ger Vos Feeling Good Tour, de drie belangrijkste fondsen in Schiedam, Nolet Distillery, Centrummanagement Schiedam, Louis Swing Orchestra, Careyn en Monuta.

Ouderen tellen af voor hun festival

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws