maandag, 19 september 2016 15:54

Oudste gebouw van Schiedam zoekt zakenvrienden

Schiedam - Het rijksmonument de Grote- of Sint Janskerk, het oudste gebouw van Schiedam, zoekt zakenvrienden! Sponsors zijn hard nodig om het gebouw voor de volgende generaties te bewaren.

In de Grote- of Sint Janskerk, in het hart van Schiedam, vinden nu gemiddeld 150 evenementen per jaar plaats, van beurzen tot Dancefeesten. Elke zondag huurt de Protestantse Gemeente Schiedam de kerk.

In 2025 bestaat het gebouw 600 jaar

De Grote- of Sint Janskerk is het oudste stenen gemeenschapshuis van Schiedam en dateert van 1425. Het is gebouwd door en voor Schiedammers.
Sinds 2011 beheert en exploiteert de onafhankelijke Stichting Sint Janskerk Schiedam het gebouw met behulp van louter vrijwilligers.

De instandhouding valt niet mee!

De instandhouding valt niet mee! Want zo’n eeuwenoud gebouw vergt veel specifiek onderhoud, is moeilijk te verwarmen en is kwetsbaar omdat uiteenlopende groepen mensen het gebouw gebruiken. De Stichting Sint Janskerk Schiedam krijgt slechts tot 2017 een beperkte subsidie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed voor onderhoud. De inkomsten moeten dus geheel uit verhuur en donaties komen.

U kunt zich aanmelden als Zakenvriend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website voor meer informatie: http://groteofsintjanskerkschiedam.nl/zakenvrienden/ 

Oudste gebouw van Schiedam zoekt zakenvrienden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws