vrijdag, 10 maart 2017 08:18

Oudste stadspark van Nederland viert 250-jarig bestaan

Schiedam - Proef! de Plantage, de Nacht van het Park en een heus K.Bouterfestival: met deze drie uiteenlopende evenementen viert het oudste stadspark van Nederland - de Plantage te Schiedam - deze zomer haar 250-jarig jubileum. Het feestelijke jaar opent op 10 en 11 juni met cultureel foodfestival Proef! de Plantage.

Proef! de Plantage laat bezoekers op 10 en 11 juni proeven van alle aspecten van het prachtige Schiedamse stadspark. Daarvoor zorgen een muzikale programmering, een reeks - regionale - foodtrucks, historische spellen, jazz, poëziepodia, workshops en natuurlijk heel veel lokaal lekkers.

Proef! de Plantage wordt georganiseerd door twee oud-Plantagebewoners. Zij werken samen met een groot aantal regionale ondernemers en partners om een fantastische eerste editie neer te zetten ter ere van het jubileum.

Nacht van het Park en meer
Het tweede jubileumevenement is de Nacht van het Park op 2 september. Een sfeervol nachtelijk kunstfestival vol licht en vuur. Eerdere edities van de Nacht van het Park trokken al 5000 bezoekers met het werk van landelijk bekende lichtkunstenaars.
Het jubileumjaar sluit af met het K.Bouterfestival van donderdag 12 t/m zondag 15 oktober, speciaal voor kinderen van 0-100 jaar. Tijdens deze dagen is de Plantage één groot kabouterbos. Met verlichte paddestoelen, een tentoonstelling over Rien Poortvliet en honderden kabouters in het park.
Meer informatie via: https://www.facebook.com/plantageschiedam.

Oudste stadspark van Nederland viert 250-jarig bestaan

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws