vrijdag, 23 januari 2015 09:46

Overhandiging sleutel Nieuwlandbus

Op donderdag 22 januari 2015 heeft wethouder Mario Stam de sleutels van de Nieuwlandbus overhandigd aan de twee vaste bestuurders. De bus is beschikbaar voor meerdere projecten in Nieuwland met als doel om nog meer samen te werken en onderling contacten te leggen. Uiteraard is er ook een financieel voordeel voor de gebruikers door het wegvallen van kosten voor autoverhuur.

Gemeente Schiedam heeft van BGS voor €1000,- een Ford Transit busje (dubbele cabine en laadbak) aangeschaft ten behoeve van de verschillende projecten in Nieuwland.

Vooralsnog zullen de volgende projecten gebruik maken van de bus: 't Speeleiland, de Voedselbank, Wibautplein, Stadstuinieren, de Kledingbank, de Lets Ruilwinkel. Er zullen gedurende het jaar meer projecten aansluiten.

De bus heeft twee vaste bestuurders (vrijwilligers) en wordt geparkeerd op het binnenterrein van de Kansenfabriek/voormalig schoolgebouw Mgr. Nolenslaan. SWS beheert de bus en maakt afspraken met de verschillende projecten die gebruik willen maken van de bus.

Door een bus aan te schaffen, besparen de projecten (afzonderlijk van elkaar) op de huur van een bus voor het vervoeren van spullen/materialen.

Wethouder Mario Stam: "Door een bus beschikbaar te stellen voor de wijk Nieuwland, zullen de projecten nog meer met elkaar samenwerken en de vrijwilligers beter contact met elkaar hebben om afspraken te maken over het gebruik van de bus."

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws