zondag, 20 maart 2016 23:23

Overmaas - Hermes-D.V.S. 0-2

De blauwhemden verstaan de kunst om slechte wedstrijden met winst af te sluiten.

De wedstrijd tegen laagvlieger Overmaas was het aanzien niet waard. Op een hobbelig veld was het voor beide teams lastig combineren.

Hermes zet vanaf de 1e minuut druk op de verdediging van de Rotterdammers. In de 11e minuut leidt dit tot slecht uitverdedigen van Overmaas waardoor Lloyd Kalonga zich vervolgens de meerdere toont in een 1 tegen 1 duel. Met een droge, lage knal in de rechterhoek zet hij Hermes op een 0-1 voorsprong.

Het lukt Hermes de rest van de eerste helft niet om het goede begin voort te zetten. Ook Overmaas is niet bij machte het spel naar zich toe te trekken. Hermes krijgt in de 34e en 38e minuut nog wel twee goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Beide keren lukt het Ivan Anastacia niet om een lage voorzet van Arse Calame binnen te schieten.

De ploegen gaan rusten met een 0-1 stand.

De 2e helft is het vertoonde spel niet veel beter. Overmaas put moed uit het feit, dat Hermes de voorsprong niet vergroot. De Rotterdammers brengen echter de Schiedammers niet in verlegenheid. Met name verdediger Mike de Lange (foto) speelt een solide partij achterin.

Na een kwartier moet Hermes-goalie Quinten Horn handelend optreden bij een goede vrije trap van Overmaas, maar veel gevaarlijker wordt het niet.

Het laatste kwartier vertolkt invaller Pim van den Berg een opvallende rol. Koud in het veld zorgt hij met een individuele actie op het middenveld, dat Arse Calame achter de verdediging kan opduiken. Calame omspeelt koel de keeper en tekent de 0-2 aan. In de 82e minuut leidt Van den Berg onnodig balverlies op het middenveld, waardoor de spits van Overmaas alleen op de keeper afkan en koelbloedig afrondt. In blessuretijd heeft de invaller de 0-3 op zijn schoen, maar de keeper staat een goal in de weg.

De mannen van Visser & Van der Hurk pakken weer drie punten en staan nu gedeeld derde in de 3e klasse D.

Overmaas - Hermes-D.V.S. 0-2

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws