zaterdag, 20 februari 2016 23:38

Overvallers Van Cleeffstraat Schiedam sloegen mogelijk ook toe in Rotterdam

mediatv

In korte tijd vinden drie gewapende overvallen plaats waarbij de daders geweld niet schuwen. Twee overvallen vonden plaats in Rotterdam en één in Schiedam. En iedere keer is er gebruik gemaakt van een automatisch wapen en een handvuurwapen. Een uitgebreide zoekactie na de drie overvallen met onder andere de politiehelikopter leverde helaas niets op. Van de overval op de Peppelweg en Statenweg zijn wel goede beelden beschikbaar. Politie sluit niet uit dat het gaat om dezelfde daders en is op zoek naar getuigen.

Overval Peppelweg Rotterdam

Woensdagmiddag 17 februari rond 13:30 uur kwamen twee overvallers met bivakmutsen een telecomwinkel binnen aan de Peppelweg in Rotterdam-Schiebroek. Zij bedreigden de eigenaar en de aanwezige klant met een automatisch vuurwapen. De eigenaar werd bovendien hard geslagen op zijn hoofd en raakt hierbij gewond. De overvallers verlieten de zaak met enkele telefoons en onbekend geldbedrag en vluchtten te voet de wijk in.

Signalement

Het gaat om twee mannen en beiden droegen een bivakmuts.
Dader 1 is getint en ongeveer 1.75-1.80 m lang. Hij droeg een zwart trainingspak met blauwe strepen aan de zijkant vermoedelijk van het merk Adidas, een capuchon en sportschoenen.
Dader 2 is licht getint en kleiner dan dader 1, ongeveer 1.65-1.70 m. Hij droeg een blauwe trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant vermoedelijk van het merk Adidas. Op de broek zit een wit logo op de rechterbovenbeen. Hij droeg eveneens sportschoenen. Eén van de daders had een zwarte rugzak bij zich.

Overval Statenweg Rotterdam

Maandagochtend 8 februari werd kort na 8 uur ‘s morgens een supermarkt aan de Statenwegweg in Rotterdam overvallen. Twee mannen bedreigden het personeel en aanwezige klanten met een automatisch wapen en een handvuurwapen. Twee caissières hebben hierop de inhoud van de kassa heeft afgegeven. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De overvallers vluchtten weg met onbekend geldbedrag in de richting van de Van de Meydestraat / Vroesenpark.

Signalement

Het gaat om twee mannen en ze hadden hun gezicht bedekt.
Dader 1 met automatisch wapen is getint en ongeveer 1.75-1.80 m. Hij droeg zwart met rood trainingspak, witte banden om armen en licht embleem op rechter been, zwarte capuchon over zijn.
Dader 2 met een handvuurwapen is kleiner dan dader 1 en is getint. Hij droeg een zwarte regenpak met wit reflecterende bies aan voor- en achterzijde en reflecterende banden op onderzijde pijpen. Hij had een capuchon op en zijn gezicht was bedekt. Hij had een zwarte tas bij zich.

Overval Van Cleeffstraat Schiedam

Zaterdagmorgen 30 januari rond 8.50 uur werd een autobedrijf overvallen door twee mannen.
De daders kwamen het pand binnen rijden op een scooter en bedreigden de aanwezige medewerkers met een automatisch vuurwapen en handvuurwapen en eisten geld. Eén van de medewerkers kreeg een klap op zijn hoofd met het wapen en raakte hierbij gewond. De daders sloegen kort daarna op de vlucht op de scooter.

Signalement

Het gaat om twee mannen met beiden een helm op.
Dader 1 met automatisch wapen is ongeveer 1.80-1.90 m, licht getint droeg een donkerblauw regenpak, handschoenen en had een grijze helm op.
Dader 2 met vuurwapen is kleiner als dader 1 1.70-1.80 m, licht getint en droeg een donkerblauw regenpak, zwarte handschoenen en had een zwarte helm op.

Getuigenoproep

Bent u getuige van één van de overvallen en heeft u nog niet gesproken met de politie?
Slaat u aan op het signalement of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek?
Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

Overvallers Van Cleeffstraat Schiedam sloegen mogelijk ook toe in Rotterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws