maandag, 10 november 2014 10:17

P.F. Thomése op bezoek in de Bibliotheek Schiedam

Woensdag 19 november 2014 geeft schrijver P.F. Thomése, onder andere bekend van "Vladiwostok", een lezing uit eigen werk in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1.

Thomése publiceert zijn eerste literaire verhaal in 1986 in het literair tijdschrift De Revisor. In de loop der jaren heeft hij een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Dat serieus en satirisch werk bevat.
Na het verschijnen van "Schaduwkind", een indringend relaas over de dood van zijn pasgeboren dochter, raakt de schrijver bekend bij een breed publiek.

"Vladiwostok!" over het 'politieke bedrijf' in Den Haag, de media en andere valkuilen en zijn hilarische boeken over J. Kessels, zijn Thoméses bekendste satirische romans.

In 2011 werd "De weldoener" genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In het voorjaar van 2012 werd "Grillroom Jeruzalem" bekroond met de Bob den Uyl-prijs voor het beste reisboek van het jaar. Tegenwoordig schrijft Thomése geregeld bijdragen voor het voetbaltijdschrift Hard Gras.

Deze lezing is onderdeel van de reeks "Schiedam leest". De deuren openen om 19.00 uur. De lezing start om 19.30. Kaarten à € 10,00 zijn te koop bij de Bibliotheek aan het Stadserf. Met een geldig lidmaatschap van de bibliotheek betaalt u: € 7,50. Boekhandel J.S. Van Leeuwen verzorgt de boekenverkoop.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws