vrijdag, 20 maart 2015 20:38

Paas bij Maas met Foutje

VIER PASEN MET FOUTJE (4+) IN HET MAASPODIUM

KOM IN PYJAMA NAAR DE PAASBRUNCH EN ZOEK EIEREN MET DE ACTEURS

Op Tweede Paasdag (maandag 6 april) speelt Maas theater en dans de kleutervoorstelling Foutje (4+) om 15:00 uur in het Maaspodium, Rotterdam. Foutje is een kleutervoorstelling waarin choreograaf Arthur Rosenfeld dans vermengt met muziek, tekeningen, magie en slapstick. Kom Paaseieren zoeken met de acteurs en droom mee in je pyjama tijdens de Paasbrunch. Voor iedereen in pyjama wacht er een leuke Paasverrassing.

Verder staat Foutje op zondag 19 april in de Rotterdamse Schouwburg en in de meivakantie op zondag 3 mei in het Maaspodium. Beiden om 15:00 uur.

Foutje / 4+

Foutje is een reis vol vrolijke misverstanden. Het publiek wordt meegenomen in een droom. En je weet: in dromen kan alles. Dansende deuren, bewegende meubels, tekeningen die tot leven komen, konijnen die je in slaap zingen. Drie artiesten buitelen, vallen, rollen en struikelen hun weg door de wereld. En het wordt met de minuut gekker. Bijna jammer om weer wakker te worden...

Arthur Rosenfeld maakt een dansvoorstelling met drie jonge multi-talenten. Foutje wordt een speelse mix van dans, muziek, tekeningen, magie en slapstick.

Arthur Rosenfeld over Foutje

"Ik hou van slapstick en ben zelf een natuurtalent in het onhandig zijn. Het leek me leuk om te laten zien hoe dat ook zijn charme heeft en zelfs in je voordeel kan werken. En hoe het leven een stuk spannender wordt als je niet weet welke wending het gaat nemen. Ik denk dat kinderen dat kunnen waarderen."

Paas bij Maas

Kom voor aanvang van de voorstelling naar het Maaspodium voor een lekkere Paasbrunch. Na afloop van Foutje kunnen de kinderen (en enthousiaste ouders) samen met de acteurs opzoek naar Paaseieren in en rondom Maas. Maaspodium opent de deuren om 13:30 uur, kosten Paasbrunch €2,50 per persoon (online bij te boeken). Eitjes zoeken is gratis en ook voor iedereen in pyjama is er een leuk extraatje.

Makers
Choreografie: Arthur Rosenfeld
Dans, spel: Blazej Jasinski, Anastasiia Liubchenko, Andy Smart

Muzikaal ontwerp: Helene Jank
Goocheladvies: Woedy Woet

Decor: Hester Jolink, Yoka van Zuijlen
Kostuums: Jookje Zweedijk

Licht: André Goos
Repetitor: Ana Teixidó

 

Speellijst Foutje in Rotterdam

April 2015
ma 06/04/15 15:00 Rotterdam Maaspodium MAAStd.nl

zo 19/04/15 15:00 Rotterdam Schouwburg rotterdamseschouwburg.nl

Mei 2015
zo 03/05/15 15:00 Rotterdam Maaspodium MAAStd.nl

Maas theater en dans

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en nog veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Arthur Rosenfeld, choreografie

Artur Rosenfeld maakt deel uit van het artistiek team van Maas theater en dans. Als artistiek leider van zijn gezelschappen Meek (1987-1993) en Meekers (1993-2013) lanceerde Arthur het danstheater voor alle leeftijden. Zijn voorstellingen zijn gelaagd, poëtisch en humoristisch. Bekende titels zijn onder andere Bestseller, Kop eraf, Wie is er bang voor, Hours, Murph!, Shakespeare Shuffle, Alfabetsoep en Fly Away. Hij danste bij verschillende gezelschappen, onder andere bij Scapino Ballet en Pina Bausch. Voor Kop eraf kreeg hij de Puckprijs van de kinderjury. Voor zijn totale oeuvre ontving hij van de VSCD de Choreografieprijs en van het Dansersfonds de Prijs van Verdienste 2006.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws