woensdag, 21 juni 2017 12:38

Pacha krijgt gelijk van Raad van State

Schiedam - De rechtbank in Rotterdam heeft een fout gemaakt rond de vergunning voor een striptease-act bj loungecafé de Pacha in Schiedam. De Raad van State geeft de Schiedamse café-eigenares gelijk in de zaak die al sinds 2014 speelt. Dat meldt RTV Rijnmond.

' De vrouw vroeg destijds een vergunning aan voor een striptease-act, die ze van burgemeester Cor Lamers alleen kreeg onder de voorwaarden dat de strippers een string of slip zouden dragen' schrijft de regionale zender. De eigenaresse vond de voorwaarden vreemd en stuurde een brief naar de gemeente.

De gemeente Schiedam zag die brief destijds niet als een bezwaar, legde het aan de kant en de vergunning kwam er dus niet. Het 'bezwaar' werd afgewezen. Ook de rechtbank in Rotterdam vond dat terecht.

De Raad van State oordeelt nu dat de brief van de eigenares wel degelijk een vorm van bezwaarschrift was en dat de gemeente naar het bezwaar had moeten kijken. Burgemeester Cor Lamers moet daarom alsnog een besluit nemen over de aanvraag en de 2500 euro aan kosten aan De Pacha vergoeden.


Advertentie
Pacha krijgt gelijk van Raad van State

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws