zaterdag, 16 augustus 2014 12:31

Pasar Malam in Schiedam Centrum

Op zaterdag 23 augustus 2014 wordt er voor de derde keer een Pasar Malam gehouden in Schiedam Centrum. Een Pasar Malam is een markt of een bazaar waar naast etenswaren, ook speelgoed, kleding en muziek verkocht wordt. Het is een markt voor Oriëntaalse koopjes en een gezellige toeristische attractie. Het is een ook ontmoetingsplaats voor alles wat met Indonesië en de Indonesische of Indische cultuur te maken heeft.

Bezoekers zullen zich op het Land van Belofte onmiddellijk in andere werelddelen wanen door de Oosterse geuren, kleuren en klanken. Kuieren langs de vele marktkraampjes met allerlei Oriëntaalse producten uit Indonesia, Thailand, Afrika, China en Zuid Amerika. Van kleding tot wajangpoppen, van tropische kruiden tot batikstoffen, prachtig houtsnijwerk, handgemaakte sieraden, Boeddhabeelden, CD's en nog veel meer. Naast de vele kraampjes op deze Oosterse markt is er heel wat cultuur en entertainment op het podium, onverwachte dansbeweging, een ontroerend lied en de zoete smaak van Tempo Doeloe (goede oude tijd uit de Gordel van Smaragd). De verschillende restaurantpaviljoens verzorgen en heerlijke versnapering of een complete maaltijd voor alle bezoekers tegen redelijke prijzen. Kom kijken, beleven en proeven in het centrum van Schiedam.
De toegang is gratis. De organisatie is in opdracht van het Centrummanagement en in handen van Mata Hari Events. www.mataharievents.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws