dinsdag, 04 oktober 2016 18:42

Performance van groep vrouwen op straat in Schiedam

Schiedam - Een groep vrouwen doet vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober 2016 een performance op straat in Schiedam. Ze voeren een choreografie uit van kunstenaar Alexis Blake die is geïnspireerd op protesthoudingen van vrouwen.

We Will Not Be Moved begint in de Hoogstraat waaraan het Stedelijk Museum Schiedam ligt en gaat door op het plein van het museum. Blake deed performances in onder andere het British Museum in Londen en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Oogst

Alexis Blake is een van de deelnemers aan de tentoonstelling Oogst die vanaf 8 oktober is te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. Er is werk te zien van de vijf genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2016. De winnaar wordt op 11 december 2016 bekendgemaakt tijdens een televisie-uitzending rechtstreeks uit het museum. Omdat de prijs tien jaar bestaat, exposeren dit jaar ook alle winnaars en publieksfavorieten.

Politieke onrust

Voor de performance We Will Not Be Moved haalde Blake ook inspiratie uit de New Dance Group uit New York, die in de jaren dertig politieke onrust vertaalde in beweging. De vrouwen die in Schiedam meedoen zetten zich in voor gelijke rechten op het gebied van onder andere ras, vrouwen, migranten en LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer or Questioning, and Intersex).

Kostuums

De kostuums met daarop gedrukte gebaren en handen van protesthoudingen zijn een ontwerp van Lisa Konno. Onder andere Aynouk Tan, Simone van Saarloos en Clarice Gargard treden op.

We Will Not Be Moved

vrijdag 7 okt 2016: 12.00 uur (generale repetitie, duur circa 30 min)

zaterdag 8 okt 2016: 15.45 uur (10 min)

OOGST

2016 – Tien jaar de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

8 okt 2016 – 22 jan 2017

Performance van groep vrouwen op straat in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws