maandag, 11 september 2017 19:26

Petje af Schiedam gaat van start!

Schiedam - Op zondag 17 september gaat Petje af Schiedam om 11:00 uur van start in het Lentiz Life college in Schiedam. Bij Petje af maken kinderen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Schiedam, in zeven lesblokken van vier lessen per schooljaar, kennis met verschillende beroepen.

In het eerste lesblok krijgen de leerlingen les van gastdocent Peter Farla van Farlagraaf fotografie. De kinderen krijgen een korte introductie en gaan daarna met een camera in de hand naar buiten toe om hun eigen mooie plaatjes te schieten! De tweede les staat in het teken staan van het bewerken en verwerken van foto’s. In het Life Lab van het Lentiz Life college vertelt Peter Farla hoe je een mooie collage van je foto’s maakt.

Petje af Waterweg
Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar op zondag, in zeven blokken van vier weken, alles over een bepaald beroep-, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Er zijn ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. Petje af Waterweg heeft locaties in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en is onderdeel van het landelijke

Petje af netwerk
De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende gastdocenten en vormen zo een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Petje af Waterweg opent deuren die voor sommige kinderen gesloten zouden blijven.
Deelname aan Petje af Waterweg is, in ruil voor actieve deelname, helemaal gratis voor leerlingen!

Petje af Schiedam gaat van start!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws