donderdag, 01 juni 2017 18:14

Pianorecital Waterlegenden door Jean-Baptiste Milon⁩

Schiedam - Op zaterdag 10 juni organiseert Opera aan de Schie de pianorecital Waterlegenden door Jean-Baptiste Milon⁩ in Galerie LH131, Lange Haven 131, Schiedam.

De pianist Jean-Baptiste Milon (1987) studeerde aan het Conservatorium van Bordeaux en behaalde zijn Masterdiploma in Parijs CNSM. Tijdens een inspirerend jaar in Ierland (Dublin) vestigde hij zich in 2011 waar hij onder meer Masterclasses begeleidde van onder anderen Maarten Koningsberger, Sytse Buwalda, Francis van Broekhuizen, Wiebke Göetjes, Gidon Saks, Wiebe-Pier Cnossen en Gabrielle Mouhlen.

Jean-Baptiste is verbonden aan de stichting Opera aan de Schie (www.opera-aandeschie.nl ) waarvoor hij hij zijn eigen zangworkshop ontwikkelde – Bootcamp La Mélodie Française – en hij is vaste begeleider van het Klassiek Open Podium in Schiedam.

Naast het muziektheater is Jean-Baptiste ook een toegewijd pianodocent, die maandelijkse leerlingavonden met Vivaldi Music lessons organiseert (https://vivaldimusiclessons.nl/nl ) en hij is docent bijvak piano bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag,(http://www.koncon.nl/nl)

Te allen tijde heeft water in al zijn verschijningsvormen mensen zowel gefascineerd als beangstigd. De meeste beschavingen kennen mythen over de zondvloed en verhalen over watermonsters die door hun afschrikkende werking kinderen beschermen tegen verdrinking. Alle legenden rondom het water maken van de rivier, het meer, de zee of de oceaan een grens of doorgang tussen de werkelijke wereld en een andere dimensie waarin het onverklaarbare wordt verklaard.

Laat u zich maar niet betoveren door het gezang, de schoonheid en de lange gouden haren van de nimf aan de Lorelei, noch door het zachte getik van waterdruppels tegen het raam en de parelende lach van Ondine, of u zult aan de overkant van de realiteitsgrens terechtkomen, meegesleurd worden door de storm van de zeegoden of door de huilende verloren zielen aan uw voeten naar de bodem van het meer worden getrokken.

Aanvang 20.00 uur / zaal open 19.30 uur

Galerie LH131, Lange Haven 131, Schiedam
Kaarten aan de zaal (evt. reserveren onder 06.515.62.856)
15 euro
Studenten 10 euro
Kinderen onder 16 jaar gratis

Pianorecital Waterlegenden door Jean-Baptiste Milon⁩

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws