donderdag, 02 februari 2017 00:34

Pilot gratis parkeren voor mantelzorgers

Schiedam - Eind 2013, tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014, bracht de PvdA Schiedam een persbericht uit over het voorstel een gratis parkeervergunning aan mantelzorgers te verstrekken. Het college heeft onlangs per brief laten weten per 1 februari voor vier maanden een pilot te starten om mantelzorgers met parkeerkosten tegemoet te komen. De PvdA-fractie is blij met het initiatief dat als doel heeft, zo stelt het college, om een parkeervoorziening voor mantelzorgers te realiseren.

In 2013 lichtte Hanke Clausen, nu actief als raadsopvolger bij de PvdA-fractie, de bedoeling van het voorstel nog als volgt toe: “Mantelzorgen gaat in veel gevallen gepaard met kleine kosten zoals: even een boodschap doen, een envelop en postzegel kopen, en wat grotere zaken als reiskosten (benzine of openbaar vervoer). Een grote kostenpost hierbij zijn de parkeerkosten. Die lopen aardig op, als je twee tot drie uur een aantal keren per week voor iemand zorgt.”

Clausen, goed bekend met de praktijk van het mantelzorgen, zou graag zien dat vele mantelzorgers meedoen aan de proefperiode zodat er goed zicht ontstaat op de omvang van de groep, op praktische problemen van zo’n regeling en op de kosten ervan. “Ik snap dat het college niet over één nacht ijs wil gaan en eerst praktijkervaring wil opdoen. Dus ik vraag mantelzorgers die onmisbaar zijn voor de zorgverlening aan Schiedammers en die daarvoor betaald moeten parkeren, om mee te werken!” Het college heeft toegezegd hiervoor mantelzorgers en ontvangers van mantelzorg op korte termijn te zullen benaderen.
Pilot gratis parkeren voor mantelzorgers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws