dinsdag, 24 maart 2015 17:04

Plastic afval gaat ondergronds in Maassluis

Al enkele jaren wordt er in Maassluis naast papier, glas en kleding, apart plastic ingezameld. Bij wijze van proef werd dit met behulp van bovengrondse containers gedaan. Gezien de aangeboden hoeveelheden plastic, blijkt dat deze proef een succes is. De bereidheid om afval apart aan te bieden is in Maassluis zo groot dat sommige containers zelfs overlopen en men het plastic afval in zakken naast de container moet zetten. Om deze reden gaat de gemeente waar mogelijk de bovengrondse containers bij milieuparkjes vervangen door ondergrondse containers.

De ondergrondse containers hebben een grotere inhoud, namelijk 5 kubieke meter in plaats van de huidige 3,2 kubieke meter. De capaciteit neemt dus toe waardoor men het afval beter kwijt kan. We voorkomen hiermee dat afval naast de containers wordt gezet. De plasticcontainers worden op dezelfde manier geleegd als de glas- en papiercontainers. Hierdoor is er uniformiteit en ontstaat er een schoner en rustiger straatbeeld.

Naast de overstap naar ondergrondse containers gaan we een proef van een half jaar doen met een ondergrondse perscontainer. In deze container zit een perssysteem dat het afval samenperst waardoor er 3 tot 4 x meer afval in de container past.

De gemeente Maassluis zal begin juni starten met het vervangen van de containers en hoopt eind juni alle ondergrondse plasticcontainers te hebben geplaatst.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws