woensdag, 12 april 2017 12:55

Plastic soep opvissen met het Zeekadetkorps Schiedam

nieuwe stadsblad

Schiedam - Op zaterdagochtend 15 april gaan de aanpakkers van het Zeekadetkorps Schiedam samen met de vrijwilligers van Recycled Island Stichting plastic vissen in de Wilhelminahaven achter het Zwembad Zuid.

Vanaf 10 uur zijn enthousiastelingen welkom om mee te gaan plastic vissen en de handen uit de mouwen te steken. Vanaf 11 uur varen de boten van het Zeekadetkorps uit en kunnen de vrijwilligers ook vanuit de boten het vuil opschonen. De actie duurt tot 13 uur, aanmelden kan via www.recycledpark.com

Samen de plastic soep aanpakken
Dat de plastic soep een groeiend, mondiaal probleem is, dat weten we nu wel. Maar dat we er ook iets aan kunnen doen in onze eigen omgeving, dat is wat positiever nieuws. De Wilhelminahaven ligt geregeld vol met drijfvuil en ook de kades vormen een verzamelplek voor allerlei aangespoeld plastic, hout en riet. Het meeste plastic is goed te recyclen, als het van de kades wordt gehaald.

Het Zeekadetkorps in Schiedam ligt strategisch met hun schip in de Wilhelminahaven. Zij schonen regelmatig de haven en kade op. Ook de vrijwilligers van Recycled Island Stichting vissen elke eerste en derde zaterdag in één van de stadshavens in de Rotterdamse haven om dit plastic te kunnen hergebruiken. Nu stroomt de plastic vervuiling ongebruikt naar zee en vormt het een bedreiging voor het zeeleven. Dat kan anders. De stichting heeft drie plastic vangers in de Nieuwe Maas liggen die het plastic structureel uit het water opvissen. Een deel van dit rivierplastic wordt gebruikt om Recycled park te realiseren in de Rijnhaven: een drijvend park dat naast het Drijvend paviljoen komt te liggen.

Zeekadetkorps Schiedam is voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar die echte avonturen willen beleven. Het Zeekadetkorps komt elke zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur bij elkaar op het opleidingsschip Spica. Dankzij de vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen leren de kids het reilen en zeilen van het nautische leven kennen.

Plastic soep opvissen met het Zeekadetkorps Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws