woensdag, 20 mei 2015 20:33

Poëzie in Maassluis

Een vast onderdeel van de Week van de Cultuur in Maassluis wordt ingevuld met poëzie. Voorheen gebeurde dat in het park achter Theater Koningshof dit jaar wordt het gehouden in het Witte Kerkje en wel op zondagmiddag 31 mei 2015. Op initiatief van de Culturele Raad Maassluis organiseert de Stichting Ongehoord! (in de persoon van Wouter van Heiningen) al een aantal jaren dit literaire evenement. Na een wat aarzelende start neemt het aantal bezoekers gestaag toe. De groei wordt mede veroorzaakt door het instellen van een Open Podium waaraan een flink aantal plezierpoëten deelneemt. Dit jaar zullen optreden de dichters: Roel Weerheijm, Jaap van Oostrum, Mark Boninsegna, Geraldina Metselaar, Dennis Kras, Sabine Kars, Nanneke Beekhuis en Marijke van Geest. Deze dichters zullen een gevarieerd programma verzorgen: Poëzie voor iedereen!

Aan het Open Podium neemt in ieder geval stadsgenoot Jelle Ravestein deel. En voor verder aanslenterend en aanstormend talent bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid een of twee gedichten voor te dragen. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Han Remmerswaal en Geza Hargitai. Zij zullen twee sonates van Bach spelen op piano en fagot.

Details:

Zondag 31 mei a.s., aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur.

Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1, Maassluis.

Toegang en koffie en thee gratis.

Zie ook www.crmmaassluis.nl  en https://weekvandecultuur.wordpress.com 

Het totale programma van de Week van de Cultuur is ook te vinden in de Maassluise Courant, De Schakel van 14 mei jl. pagina 24.

De Week van de Cultuur wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Maassluis, Rabobank Westland, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., DeltaPort Donatiefonds en MTS Euro Products B.V.

Foto Jan Buijsse

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws