donderdag, 26 maart 2015 15:35

Poldervaartroute wordt op 31 maart geopend

De nieuwe Poldervaartroute is gereed. We nemen deze feestelijk en sportief in gebruik op dinsdagavond 31 maart 2015 met de Poldervaartloop: een hardloopwedstrijd voor alle Schiedamse sportverenigingen. Voorafgaand aan de hardloopwedstrijd stellen wethouders Marcel Houtkamp (o.a. Verkeer), Nathalie Gouweleeuw (o.a. Sport), Patricia van Aaken (o.a. Milieu), Alexander van Steenderen (o.a. Openbare ruimte) en Mario Stam (o.a. Onderwijs) de verlichting in werking door op de fiets het parcours af te leggen.

Programma 31 maart 2015

20.30 uur: Openingswoord door wethouder Houtkamp bij Parckhoeve
20.40 uur: Gezamenlijk lopen naar Poldervaart waar gestart wordt
20.45 uur: Startschot, waarbij alle wethouders op de fiets voor de lopers uit fietsen om de verlichting ´aan´ te doen
21.20 uur: Einde hardloopwedstrijd
21.30 uur: Uitreiking prijzen door wethouder Houtkamp in de Parckhoeve

Groene verbindingsroute dwars door Schiedam

Het pad loopt langs de natuurlijke Poldervaart die Schiedam noord en zuid met elkaar verbindt, en sluit aan op de Beneluxtunnel en de paden richting het buitengebied van het Midden-Delfland.

De Poldervaartroute is voorzien van duurzame dynamische verlichting, dat oplicht als iemand passeert en komt langs meerdere recreatiepunten, zoals het nieuwe trimpad en het nieuwe Calisthenics park in het Beatrixpark.

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij bewoners, diverse belangenverenigingen waaronder de fietsersbond en de poldervaart vereniging en de stadsregio Rotterdam.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws