dinsdag, 25 oktober 2016 12:45

Polderweg uitgeroepen tot Groenste Straat van Schiedam

Schiedam - Maandagavond 24 oktober is de Polderweg in de wijk Kethel uitgeroepen tot ‘Groenste Straat van Schiedam’. Deze straat vol enthousiaste bewoners met groene vingers en creatieve ideeën liet negen anderen achter zich. De wedstrijd werd georganiseerd door de vereniging Groei & Bloei, de gemeente Schiedam en Irado.

De oevers van de vaart aan de Polderweg zijn hier ingezaaid met bloeiende kruiden. Dit geeft een bijzonder kleurrijk beeld wat in het landelijke gebied niet vaak meer voorkomt. Gekozen is voor soorten waar ook insecten wat aan hebben en dus bonuspunten oplevert. Op het gebied van algemene uitstraling, duurzaamheid en insectenvriendelijke beplanting scoort deze straat het hoogst van alle straten.

De Polderweg wint naast de begeerde titel op het straatnaambord een bedrag van 300 euro om een buurtactiviteit te organiseren of voor verdere ‘vergroening’ van de straat. Een vertegenwoordiger van de straat nam de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Alexander van Steenderen. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk de Schie en Van Smaleveltstraat.

Al vanaf juni hebben bewoners van diverse straten er alles aan gedaan om hun straat groen te houden of te maken. De jury genoot weer van alle kleurrijke en creatieve inzendingen. Aspecten die ze bekeken waren onder meer algemene uitstraling, onderhoud, plantkeuze, duurzaamheid en als apart thema: insectenvriendelijke inrichting.

Polderweg uitgeroepen tot Groenste Straat van Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws