donderdag, 01 december 2016 17:31

Politie ontvangt 31 tips in zedenzaak Bokelweg Schiedam

Schiedam - De politie heeft zojuist bekend gemaakt dat er 31 tips zijn binnengekomen over het ernstige zedenmisdrijf aan de Bokelweg in Schiedam.

Dinsdagavond werd in het Tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan de zaak en er was veel media-aandacht voor. Het gevolg was dat er maar liefst 31 tips binnen kwamen bij de politie. Ook de inzittenden van de auto die vlakbij parkeerde, hebben zich bij de politie gemeld.

Het ernstige zedenmisdrijf op de Bokelweg vond plaats op woensdag 23 november even na zeven uur 's avonds: een 35-jarige vrouw werd ernstig misbruikt in haar auto door drie jongemannen. Op camerabeelden is te zien dat er rond die tijd verschillende mensen langsrijden en lopen, de politie was op zoek naar deze belangrijke getuigen. Het is overigens nog steeds zinvol om u te melden als u op één of andere manier getuige bent geweest in of tips heeft over deze zaak.

Woensdag 23 november om 19.02 verlaat het slachtoffer treinstation Schiedam-Centrum. Het is al donker als ze vanaf de achterzijde het station verlaat en lopend naar haar auto gaat. Die heeft ze vlakbij geparkeerd aan de Bokelweg in Schiedam. Om daar te komen moet ze onder het viaduct met de A20 door. De vrouw loopt daarna rechts de Bokelweg in. Ze heeft haar auto in één van de parkeervakken tegenover het bedrijf Strukton gezet. Na het viaduct wordt zij al op een afstandje gevolg door drie jongemannen met twee fietsen.

Het is 19.10 uur wanneer de vrouw bij haar witte Volkswagen Up aankomt. Ze gaat erin zitten. Vlak erna komen de jongemannen op de fietsen aan bij de auto waar de vrouw zich klaarmaakt om weg te gaan. Eén van de jongemannen rent opeens naar de auto en springt er in. Ook aan de andere kant komt een jongeman naar de auto, en iets later volgt een derde jongeman met een fiets.

In de minuten die volgen wordt de vrouw in haar eigen auto ernstig seksueel misbruikt door de drie mannen. De jongens verlaten in die tijd om en om af en toe de auto. De nachtmerrie duurt 8 minuten, al die tijd wordt de vrouw om beurten misbruikt. Pas daarna zien we de daders wegrennen en –fietsen.

Signalement
Het gaat om drie jongemannen, met een donkere huidskleur, vermoedelijk tussen de 16 en 20 jaar oud. Eén van de jongens draagt een licht vest met een capuchon die hij over zijn hoofd draagt.

Vragen
De vrouw kan zich herinneren dat zij onder het viaduct vier jongemannen met twee fietsen is gepasseerd. Het zou kunnen dat de drie daders daar bij waren. Wie heeft deze jongens daar ook gezien of daar in de buurt woensdagavond en kan meer over hen vertellen?

​De opsporingstiplijn is gratis te bereiken op 0800-6070. Tippen kan ook digitaal via www.politie.nl of anoniem op 0800-7000. En help mee om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen snel gaan meedenken: deel deze zaak via Facebook.

Politie ontvangt 31 tips in zedenzaak Bokelweg Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws